Vegueria del Penedès

ARQUEÒLEGS, GEÒLEGS I HISTORIADORS

Unes jornades permetran difondre les troballes arqueològiques aparegudes a Sitges


Redacció Sitges

05-02-2014 13:49

El principal objectiu de la trobada és crear vincles i sinergies entre diferents professionals i equips que treballen als jaciments sitgetans

Museus de Sitges. Unes jornades permetran difondre les troballes arqueològiques aparegudes a Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Museus de Sitges ja té configurat el programa de la primera Jornada d’Arqueologia de Sitges, que se celebrarà divendres 28 de febrer al Palau de Maricel. La cita reunirà alguns dels arqueòlegs, geòlegs i historiadors amb més bagatge del país, que abordaran diversos temes relacionats amb el patrimoni arqueològic de la vila i el seu entorn més immediat. El principal objectiu de la trobada és crear vincles i sinergies entre diferents professionals i equips que treballen als jaciments sitgetans i, alhora, fer que els resultats de la seva recerca puguin arribar al conjunt de la ciutadania.

Més enllà dels ponents i els experts convidats, la primera Jornada d’Arqueologia de Sitges també estarà oberta al públic en general. Les intervencions, limitades a vint minuts de durada, incitaran els arqueòlegs a fer un esforç de síntesi dels resultats dels seus treballs. El cost d’inscripció –que es pot realitzar a través del web de Museus de Sitges– és de 15 euros i inclou el dret de rebre la publicació de totes les ponències. A més, tots els assistents podran disposar prèviament de la vintena de ponències previstes en format digital. Els textos –escrits en català i anglès– resumiran les característiques, les tasques i els resultats de cada equip de recerca. Al migdia, una taula rodona permetrà posar a debat la importància dels jaciments sitgetans dins la recerca sobre la prehistòria del nostre país.

La intenció de Museus de Sitges és que aquesta recopilació actualitzada de l’arqueologia sitgetana sigui redactada en un llenguatge planer i amb mentalitat divulgativa, de manera que sigui accessible per al públic no professional, sense que això en disminueixi el rigor i l’interès dels arqueòlegs i els estudiants que necessitin fer una aproximació a la temàtica. Museus de Sitges ha previst fer-ne una edició impresa que servirà com a conclusions de la jornada.

La celebració de la primera Jornada d’Arqueologia de Sitges arriba pocs mesos després que les excavacions al carrer Bernat de Fonollar, realitzades amb motiu de les obres de reforma del Cau Ferrat i el Museu de Maricel, possibilitessin la descoberta de noves troballes arqueològiques. Els treballs, dirigits per Joan Garcia-Targa i Pere Izquierdo, han permès determinar que aquest sector de de Sitges també estava habitat durant l’època ibèrica i romana, i defineix un jaciment de més de dues hectàrees d’extensió, cosa que referma la hipòtesi que la vila pot ser l’hereva de l’antiga Súbur.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.