Vegueria del Penedès

PRODUCTES FRESCOS

Sitges forma els seus escolars en l'alimentació saludable


Redacció Sitges

21-02-2014 0:36

Alumnes de segon de primària visiten les fruiteries del Mercat i posteriorment realitzen un taller de cuina saludable

Ajuntament de Sitges. Sitges forma els seus escolars en l’alimentació saludable

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’alumnat de segon de primària que ha visitat el Mercat, aquest dijous, ha pogut veure les fruiteries que hi ha i quins productes frescos s’hi poden trobar. Al costat de la regidora d’Ensenyament, Vinyet Lluís, i del regidor de Salut Pública, Jordi Mas, els infants han anat coneixent les propietats de les diverses fruites i se’ls ha fet la recomanació de menjar 5 racions diàries de fruita i verdura, per aconseguir un desenvolupament saludable. Posteriorment, la responsable del blog de cuina “Cuinetes-Carme”, Carme Arce, els ha fet un taller de cuina i alimentació saludable dins l’Aula gastronòmica que hi ha al Mercat.

El regidor de Salut Pública, Jordi Mas, ha explicat que “és important que els infants aprenguin els conceptes d’una alimentació saludable des de ben petits, com pretenem fer-los entendre amb aquests tallers, on aprofitem la qualitat que es pot trobar al Mercat de Sitges”. Al seu torn, Vinyet Lluís, regidora d’Ensenyament, confirma que “treballem conjuntament entre Ensenyament, Joventut, Comerç i Salut Pública, perquè amb aquestes edats tan joves ja puguin adquirir uns coneixements que els serviran per tota la vida”. 

Les classes que aquest dijous han visitat el Mercat ja han passat, anteriorment, per l’exposició “menja bé, tu hi guanyes!”, cedida per la Diputació i que es troba a l’Espai Jove. Un cop coneguts els conceptes teòrics de l’exposició, el Mercat ha servit per arribar a la pràctica, sempre dins del programa “Sitges cardioprotegit i saludable”, de l’Ajuntament de Sitges.

Igual com es fa a segon de primària, alumnes de quart de primària de diverses escoles sitgetanes també han passat per l’exposició de l’Espai Jove i també visiten el Mercat, aquests dies, amb la intenció de veure sobre la pràctica quins aliments els poden ser més adients. A l’alumnat de quart de primària se’ls explica quins aliments formen un esmorzar saludable, que l’haurien de fer a casa i complert, mentre que a mig matí tan sols els tocaria de fer un refrigeri. Posteriorment, Carme Arce també insisteix amb aquests conceptes a través d’un taller a l’Aula gastronòmica del Mercat.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.