Vegueria del Penedès

DONA, ESCRIPTORA I CIUTADANA

Vilanova i la Geltrú redescobreix Maria Aurèlia Capmany


Redacció Vilanova i la Geltrú

19-03-2014 18:05

A partir de demà, la biblioteca Joan Oliva mostra l'exposició itinerant 'Dona, escriptora i ciutadana'

EIX. Maria Aurèlia Capmany

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Defensora de les dones, impulsora de projectes teatrals, escriptora i persona compromesa en l'àmbit social, polític i cultural: aquest és el retrat de Maria Aurèlia Capmany (Barcelona, 1918-1991) que ofereix l'exposició itinerant "Dona, escriptora i ciutadana", instal·lada a partir de dijous 20 de març a la Biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú.

Maria Aurèlia Capmany va ser novel·lista, dramaturga i assagista. El seu prestigi com a narradora li va arribar el 1956 amb l'obra "Betúlia". El 1959 va fundar amb Ricard Salvat l'Escola d'Art Dramàtic Adrià Gual, on va exercir de professora, actriu, directora i traductora. En aquesta etapa van aparèixer diverses novel·les bàsiques en la seva producció: "El gust de la pols", "Un lloc entre els morts" (premi Sant Jordi 1968) i "Feliçment, jo sóc una dona". Com a assagista, va dedicar nombrosos articles als temes al voltant de la dona i també sobre diversos aspectes de la cultura i de la societat catalana. En el vessant polític va estar vinculada a la Diputació de Barcelona i a l'Ajuntament de la capital catalana.

Impulsada per la Fundació Maria Aurèlia Capmany i per Cultura de la Diputació de Barcelona, la mostra repassa la vida i les diferents facetes de l'autora així com la història política del seu temps. Podeu veure-la a Vilanova i la Geltrú fins al 10 d'abril.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.