Vegueria del Penedès

Cubelles, l'última merda de la província de Barcelona


Daniel Pérez Cubelles

09-04-2014 13:01

Sí , és un títol una mica fort ; això no vol dir que no estimi el meu poble, però em va semblar un títol encertat per denunciar la marginació, deixadesa i oblit amb la que tracten algunes institucions la nostra vila

Eix. Imatge aèria de Cubelles

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Per començar parlem del transport públic, com per exemple el tren. A rodalies tenim un greuge comparatiu on em faig varies preguntes: Com és possible que el bitllet senzill a Cubelles “província de Barcelona” tingui una zona diferent que Vilanova o Sitges? Com és possible que tinguem la mateixa zona que Cunit, Segur o Calafell, que són pobles de la província de Tarragona? Es clar, això es veu reflectit al preu del bitllet, només posaré un exemple, l'abonament mensual general de Cubelles a Barcelona, que té un cost de 92,20 euros; a Vilanova el preu és de 76,30 euros; i a Calafell el mateix preu que a Cubelles, jutgin vostès mateixos. Igual ara som part de la província de Tarragona i no ens hem assabentat.

No vull entrar a parlar dels preus dels bitllets, per a mi és una veritable estafa, són prohibitius per a moltes famílies...però aquest es un tema del que ja parlarem en un proper article.

Un altre cas curiós es el que tenen que fer els cubellencs i cubellenques que no disposen de vehicle particular per anar a l´hospital comarcal Sant Camil.

Al Garraf, tothom pot agafar un bus que els porta directament a l´hospital, excepte la gent de la nostra vila, que ha de desplaçar-se a Vilanova per poder anar en transport públic. Avui per recórrer un trajecte de 10 km que hi ha de Cubelles a l´hospital de Sant Pere de Ribes, en transport públic es triga prop de 1 hora i 30 minuts. Actualment la Generalitat diu que està estudiant aquest problema...cubellencs i cubellenques em sembla que ens tocarà preparar la carmanyola, dinarem de camí a l´hospital.

Al parlar de transport i vies de comunicació, és obligatori mencionar l´autopista C-32, una via ràpida que comunica la nostra comarca amb Barcelona i Tarragona. Sense entrar a valorar l'atracament a mà armada que ens fan al peatge de Vallcarca, cal mencionar un altre cop la discriminació que pateix Cubelles respecte a altres municipis de la nostra comarca, em refereixo que som l'únic poble del Garraf que per sortir de la C-32 ha de pagar peatge. Sitges té sortida gratuïta al igual que Vilanova, en canvi els cubellencs i cubellenques hem de pagar 2,07 euros per poder sortir de l'autopista al nostre poble. No ho entec, pot ser els poders fàctics ens van veure amb cara de “Charlie Rivel” i ens la van colar.

No és menys important recordar que portem 3 anys que la Generalitat s'oblida del nostre poble als seus pressupostos. Portem 3 anys sense que el govern català inverteixi un sol euro a Cubelles, això ho saben prou bé els alumnes de l'institut Les Vinyes, que han d'estudiar en barracons afinats com sardines. Un ens depenent de la Generalitat és l'Agencia Catalana de l´Aigua (ACA), aquest ens és l'encarregat a Cubelles de tenir cura del nostre riu Foix. A l'ACA la que tenim que agrair que cada vegada que plou el nostre Foix s'ompli d´aigües fecals, l'agencia diu que no te diners per solucionar el problema, per a Cubelles no.

Hi ha un llarg etcètera de menyspreus a la nostra vila, les raons... potser som un poble dormitori, o d'estiuejants de cap de setmana, un poble que no fa soroll, adormit en reivindicacions socials o simplement som per ells l'última merda de la província de Barcelona.


Daniel Pérez, Esquerra Unida Cubelles

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.