Vegueria del Penedès

EL PENEDÈS A BARCELONA

El Penedès a Barcelona, acció per promocionar els vins del territori


Redacció Barcelona

03-06-2014 16:56

El 6, 7, 8 i 9 de juny es celebrarà El Penedès a Barcelona a la Barceloneta, una fira que vol apropar els vins del territori a la ciutadania de Barcelona

L'expresident Jordi Pujol, juntament amb altres alcaldes del Penedès, inaugurarà institucionalment la mostra el dissabte 7 de juny a la una de migdia

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La campanya per promocionar els vins del territori va molt més enllà. És per això que el 6, 7, 8 i 9 de juny els vins del Penedès es traslladaran a Barcelona. Concretament al Passeig Joan de Borbó de la Barceloneta. Volen apropar els vins del  país a la població de Barcelona. Volen que els coneguin i que els puguin tastar. És per això que s'instal·laran diverses carpes de l'Acadèmia de Tastavins que oferiran vins del Penedès. A més, al llarg d'aquests dies també es realitzarà una mostra de cultura i tradició del Penedès amb concerts, actes i castells.

La Fira "El Penedès a Barcelona" obrirà les seves portes al divendres 6 de juny a la tarda i es clausurarà al dilluns 9 de juny a la tarda. Durant aquells dies la Fira rebrà visites de diverses personalitats, entre ells de l'expresident Jordi Pujol que, juntament amb altres alcaldes del Penedès, inaugurarà institucionalment la mostra el dissabte 7 de juny a la una de migdia.

Catalunya és un país vitivinícola. Té 12 Denominacions d'Origen que elaboren vins de gran qualitat i que són reconegudes mundialment. Catalunya exporta vins per tot el món. A tots els continents. Els seus vins han guanyat reconeguts premis a nivell internacional. És per aquests motius que resulta incomprensible que en el nostre mateix país, molt sovint, sigui complicat trobar vins catalans a algunes cartes de bars i restaurants o, ja no diem, com a vi de la casa.

Als restaurants de Barcelona, la gran capital del nostre país, només un 30% de les ampolles que es consumeixen a la restauració són de vins catalans. Un fet insòlit si ho comparem amb altres regions vitivinícoles similars, ja siguin de l'Estat Espanyol o de la resta d'Europa. A Barcelona, per posar només un exemple, es consumeixen més vins de la Rioja que de la resta de Catalunya.

És per aquest motiu que des de l'Acadèmia de Tastavins han iniciat una campanya per donar a conèixer els vins catalans. Volen que es coneguin i que es valori la seva alta qualitat. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.