Vegueria del Penedès

FESTIVAL INTERNACIONAL DE MÚSICA

Dos concerts de l'orquestra Da Camera al Festival Pau Casals


Redacció El Vendrell

28-07-2014 21:03

El primer concert serà el dimarts 5 d’agost, a les 22 h, amb la pianista Varvara Nepomnyashchaya

EIX. L’orquestra Da Camera

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’orquestra Da Camera, una formació catalana de gran qualitat, serà present dos dies al 34è Festival Internacional de Música Pau Casals amb dos programes diferents i amb la participació de dos solistes de renom internacional.

El primer concert serà el dimarts 5 d’agost, a les 22 h, amb la pianista Varvara Nepomnyashchaya. El compositor J.S. Bach tindrà protagonisme en el programa del concert amb dues obres rellevants: el Concert de Brandenburg núm. 3 BWV 1048, i el Concert de piano núm. 1 BWV 1052. També s’interpretarà la Serenata per a cordes op. 48 de Txaikovski.

Varvara Nepomnyashchaya és una pianista de musicalitat poc freqüent i profunda. La seva determinació per donar forma a les seves accions interpretatives i el seu desig d’explorar els límits la converteixen en un talent excepcional. Nascuda a Moscou el 1983, va estudiar a l’Escola de Música Gnessin i al Conservatori Txaikovski de Moscou. Ha col·laborat amb prestigioses orquestres com la Tonhalleorchester de Zuric, sota la batuta de David Zinman; la Ràdio Sinfonieorchester Stuttgart, amb Clemens Schuldt; l’Orquestra Simfònica del Mariinsky, sota la batuta de Valery Gergiev; l’Orquestra Nacional d’Hongria, amb Zoltan Kocsis, i amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Viena, amb Cornelius Meister. També ha actuat en importants festivals i sales de concerts d’Europa, com Schwetzingen, Moscou, La Chaux Fonds, Lió, Festival de Lucerna i Hannover, amb molt bones crítiques.

El segon concert serà el dijous 7 d’agost, a la mateixa hora. En aquesta ocasió, s’interpretaran la Petita serenata nocturna KV525 de W.A. Mozart, el Concert per a violí BWV 1041 de J.S. Bach i La nit transfigurada op. 4 d’A. Schönberg, una de les obres més importants da la història de la música per la perfecció que desprèn i per la influència que va tenir sobre els compositors posteriors.

L’orquestra Da Camera va ser fundada l’any 2013 i va fer el seu primer concert al Palau de la Música Catalana en commemoració del 30è aniversari de la Temporada Ibercamera. L’orquestra rep el nom en homenatge a l’Associació Musical Da Camera, fundada el 1913 i dirigida artísticament per Pau Casals, que va crear una potent tradició filharmònica que va situar Catalunya al centre de l’activitat musical internacional i que va convidar intèrprets de la talla de Stravinsky, Falla, Prokofiev, Rubistein o Strauss. L’orquestra Da Camera està formada per joves que tenen en comú el seu gran talent i una rica, brillant i contrastada trajectòria professional.

L’orquestra Da Camera està formada per Alexander Janiczek (concertino-violí); Aitor Hevia, Ana Valderrama, Cibrán Sierra, Elena Rey, Judit Bardolet, Lina Tur, Lluís Castán, Miguel Colom, Oleguer Beltran, Vera Martínez (violins); Anna Puig, Jonathan Brown, Josep Puchades, Miquel Jordà, Rocío Gómez, Bruno Vargas (violes); Erica Wise, Fernando Aries, Helena Poggio, Jesús Miralles, Laia Puig (violoncels), Toni Garcia (contrabaix) i Kennedy Moretti (clavicèmbal).

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.