Vegueria del Penedès

RODALIES

Cunit i Calafell reclamen la integració tarifària al Camp de Tarragona


Redacció Cunit

28-09-2014 17:21

Montserrat Carreras i Joan Olivella argumenten que s'ha perdut una excel•lent oportunitat per accedir en les mateixes condicions a les rodalies de Barcelona i Tarragona

Ajuntament de Cunit. L'alcaldessa de Cunit, Montserrat Carreras i l'alcalde de Calafell, Joan Olivella amb el conseller de Territori, Santi Vila

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Cunit i l’Ajuntament de Calafell han enviat una carta a l’Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona manifestant el malestar que ha produït que les estacions de tren de les dues localitats (Cunit, Segur de Calafell i Calafell) hagin quedat fora del servei de Rodalies del Camp de Tarragona.

En nom dels municipis baixpenedesencs de Calafell i Cunit i com a màxims representants dels dos ajuntaments, l’alcaldessa de Cunit Montserrat Carreras i l’alcalde de Calafell Joan Olivella, han fet saber als responsables de l’ATM del Camp de Tarragona que aquesta decisió no ha estat ben rebuda per part de la ciutadania de tots dos municipis ni tampoc per part dels dos Consistoris.

Montserrat Carreras i Joan Olivella argumenten que les poblacions de Cunit i Calafell han perdut una excel•lent oportunitat per a accedir en les mateixes condicions als serveis de rodalies tant de Barcelona com de Tarragona i, recorden que els dos municipis, es troben situats en un punt estratègic tant des de Barcelona com des de Tarragona, ciutat amb la qual històricament hi ha una connexió ferroviària minoritària.

L’alcaldessa de Cunit, en aquest sentit, recorda que “Històricament, Cunit no té bona connexió amb Tarragona. La nostra situació geogràfica fins ara ha estat un obstacle i esperem es vagi solucionant. De moment, hem aconseguit una importantíssima millora en el transport per carretera amb la nova línia de bus fins a Tarragona. El tren és l’assignatura pendent, ara teníem una bona oportunitat, i ens hem quedat fora, fet que produeix un greuge important a la ciutadania. Ens seguirem esforçant i lluitant perquè les nostres estacions s’incloguin en el nou sistema tarifari del Camp de Tarragona i els nostres ciutadans que siguin usuaris del tren no hagin de pagar el servei més car que usuaris d’altres municipis”.

L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, posa en valor “el treball i els esforços que hem fet de forma conjunta els dos ajuntaments i la Generalitat, aconseguint millorar el transport públic per carretera fins a Tarragona. Ara volem les mateixes millores en el sistema ferroviari i que la ciutadania de tots dos municipis estigui en igualtat de condicions que la resta de població del Camp de Tarragona. La manca de bones connexions entre la comarca i Tarragona ve d’antic i no podem perdre més oportunitats”.

L’alcaldessa de Cunit i l’alcalde de Calafell descriuen d’”anòmala” la situació que s’ha produït i celebren haver aconseguit, recentment, la millora del servei de transport d’autobús públic que connecta les dues localitats amb Tarragona i, a més, Cunit amb l’Hospital Els Camils.

Tots dos insisteixen en no perdre l’oportunitat que les dues poblacions disposin d’un servei ferroviari a l’alçada de la demana que existeix, i demanen expressament que, tot i saber que es tracta d’una fase inicial, les estacions de Cunit, Segur de Calafell i Calafell, s’incloguin en el sistema tarifari, fet que suposaria facilitar l’accés i abaratir els preus de les tarifes als usuaris tant de Cunit com de Calafell.

És més, demanen conjuntament “no haver de conviure entre dos sistemes tarifaris” i insisteixen en la necessitat urgent d’establir la tarifa única a tot Catalunya que eviti greuges comparatius.

Actualment, la ciutadania de Cunit i de Calafell estan subjectes a tarifes diferents segons el mode de transport que utilitzen. Això provoca que s’opti pel transport privat en el cas que sigui possible perquè utilitzar el tren o l’autobús per anar al Camp de Tarragona té costos per separat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.