Vegueria del Penedès

SETMANA SANTA 2015

Les experiències en caves i cellers centren la demanda enoturística a l'Alt Penedès per Setmana Santa


Redacció Vilafranca del Penedès

03-04-2015 12:21

Més de 120 activitats amb el vi o el cava com a protagonista que demostren que el sector ha vist l’oportunitat, i la necessitat, de donar un tret diferencial per treure partit a una regió vitivinícola com l’Alt Penedès

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Gaudir d’experiències en caves i cellers són l’activitat més demandada per part de les persones que han decidit passar les vacances de Setmana Santa a l’entorn vitivinícola de l’Alt Penedès. Una destinació que fins fa ben pocs anys pràcticament es limitava a diverses cases rurals i no es tenia gaire en compte, a nivell català, per aprofitar-hi els dies festius. Una manca de visites que anava directament relacionada en què des del territori no s’estava treballant perquè això succeís.

L’impuls econòmic institucional donat els darrers anys per potenciar l’enoturisme de la zona penedesenca, per remarcar-lo com a territori ideal per conèixer la cultura i la identitat del vi, té en dates com aquestes la seva major demanda i ocupació d’allotjaments i, a la vegada, permet determinar què és el que més atrau als clients per poder anar-ho perfeccionant de cara a ofertes properes.

D’aquesta manera, un total de 75 caves i cellers de la comarca ofereixen activitats sota la denominació d’Enoturisme Penedès, que compta amb 176 establiments adherits.

La presència de visitants en activitats planificades en caves i cellers acostuma a anar acompanyada d’una sessió de tast, però aquesta s’ha diversificat moltíssim per tal de que els clients puguin experimentar el màxim de sensacions possibles. Així, hi ha maridatges amb opcions ben diverses, de la clàssica combinació del vi amb productes alimentaris a dur-ne a terme escoltant música per auriculars o realitzar un tast d’aromes simplement olorant. Més de 120 activitats amb el vi o el cava com a protagonista que demostren que el sector ha vist l’oportunitat, i la necessitat, de donar un tret diferencial per treure partit a una regió vitivinícola com l’Alt Penedès que durant molts anys s’ha caracteritzat per obviar aquesta part i que s’havia centrat bàsicament en vendre la producció sense atribuir-li cap dels plusos que pot arribar a tenir.

Més enllà del tast, als entorns d’aquests recintes, sobretot si tenen vinyes just al costat, s’hi ha dinamitzat activitats per entendre tot el procés des de la plantació del cep fins que la beguda és embotellada. En aquest sentit, les rutes explicatives poden ser a peu, amb bicicleta, a cavall o fins i tot amb segways. Tot plegat perquè els clients hi trobin quelcom nou i s’impregnin de la riquesa que ofereix el món del vi i el cava.

La major part d’aquestes activitats són pensades per famílies amb nens, el perfil de client que més s’estila en entorns rurals. Segons explica Núria Sala, directora d’ Enoturisme Penedès, també han estat comercialitzats cursos de viticultura i tast, calçotades, estada i allotjament amb visita a cellers i la realització de rutes medievals.

A banda de tot el que va relacionat amb l’enotursime, a l’Alt Penedès la demanda també se centra en tot tipus d’activitats a l’aire lliure, com les rutes de senderisme o en bicicleta.

Així doncs, mica a mica, l’Alt Penedès va traient el cap com una destinació atractiva i amb diversificació d’ofertes per gaudir-hi dels dies de vacances com els d’aquesta Setmana Santa.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.