Vegueria del Penedès

TERRITORI PILOT

Vilanova posa en marxa un model d'atenció integrada sanitària i social


Redacció Vilanova i la Geltrú

27-05-2015 19:26

El model col·laboratiu millorarà l'atenció conjunta i coordinada entre diferents dispositius assistencials de Vilanova i la Geltrú

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Dins el nou model d'atenció integral entre el Departament de Salut i el Departament de Benestar Social i Família, Vilanova i la Geltrú és un dels territoris pilot per desenvolupar aquest projecte, l'anomenat model col·laboratiu, un nou model d'atenció integrada sanitària i social.

Actualment a la ciutat conviuen dos models d'atenció: el d'atenció integral del CAPI Baix-a-Mar, i els dels CAPs Jaume I i Sant Joan. L'objectiu és iniciar un model col·laboratiu d'atenció entre els serveis sanitaris i socials d'atenció primària des de la perspectiva assistencial, incorporant un marc d'avaluació comú per oferir a la ciutadania una atenció integral i conjunta de més amplitud i qualitat. Una millora en la prestació de serveis que comporti fer diagnòstics sociosanitaris compartits i establir plans d'actuació consensuats.

En un context com l'actual, amb recursos públics disponibles escassos i limitats, creixement progressiu de l'envelliment, augment de l'esperança de vida, major nombre de malalties cròniques i multimorbiditat social i sanitària, es fa necessari un canvi de model amb una mirada social i sanitària, evitant la duplicitat de recursos i millorant la gestió dels recursos disponibles.

Per això s'està treballant en millorar la coordinació entre els professionals d'atenció primària dels àmbits social i sanitari. El grup motor del model col·laboratiu, que ha impulsat aquesta iniciativa, és un grup de professionals que formen part de la direcció dels Serveis Socials Bàsics i de les dues Àrees Bàsiques de Salut, amb el recolzament del Departament de Benestar Social i Família i el Departament de Salut de la Generalitat.

Un cop posats en relació els diversos professionals de referència (treballadors socials, educadors socials, sanitaris primària, salut mental, CAS, pediatria i ASSIR), se'ls facilita tota la informació i s'identifica la població prioritària d'intervenció conjunta en els àmbits de la dependència, la infància en risc, les dones i famílies, la salut mental o les drogodependències. Per això s'han creat 5 grups de treball formats per 35 professionals socials i sanitaris d'atenció directa en aquests àmbits, que han elaborat un Pla Funcional Local, establint objectius, circuits i conclusions. A partir d'ara cal implementar el treball col·laboratiu sota el marc que s'ha definit.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.