Vegueria del Penedès

PLA INUNCAT

Prealerta davant l'arribada d'un nou front de tempestes aquesta tarda


Redacció Vilanova i la Geltrú

11-06-2015 12:52

El Servei Meteorològic de Catalunya ha previst xàfecs intensos a partir de la tarda d’avui i que poden afectar qualsevol punt de Catalunya

Per demà també es preveu un episodi de pluges intenses generalitzat a tot el territori a partir del migdia

Generalitat de Catalunya. Prealerta davant l'arribada d'un nou front de tempestes aquesta tarda

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Protecció Civil de la Generalitat DGPC ha posat en Prealerta del Pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT i demana extremar les precaucions davant les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indiquen l’arribada de tempestes a partir d’aquesta tarda de forma generalitzada a tot Catalunya.

Els xàfecs, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa.

Segons informacions del SMC, les pluges es desplaçaran d’oest a est a partir del migdia d’avui i al vespre podran afectar tot Catalunya. Pel matí de demà divendres es preveu afectació a les comarques del nord-oest, sud i prelitoral de Tarragona i a partir de migdia les tempestes podran afectar tot el territori català.

Les tempestes podrien ser localment fortes i produir incidències a les zones afectades per la previsió, en funció de la seva evolució concreta a partir de la tarda.

Des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana molta precaució a la ciutadania per l’avís de precipitació intensa. Abans de que comencin les pluges és recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets de brutícia, terra i fulles els baixants i desguassos d'aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis. Aquestes accions poden evitar la majoria d’inundacions de baixos, soterranis i aparcaments. En soterranis i locals amb possibilitats d'inundació, cal que prevegeu mesures de protecció i disposeu d'eines per treure l'aigua (bombes d'aigua, etc.).

Un cop comencin les pluges Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals si us trobeu en una zona on descarrega amb força. En cas de que les tempestes us afectin en aquestes zones, eviteu travessar rieres i torrents perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.  Busqueu protecció en un punt elevat allunyat de rius i rieres.

En zona urbana, tampoc travesseu caminant mai punts d’acumulació d’aigua o zones inundades ja que la fondària pot ser superior a l’aparent i podríeu quedar atrapats o l’aigua us podria arrossegar. Eviteu la conducció pels carrers abnegats d’aigua on hi hagin acumulacions importants ja que el vehicle també pot quedar atrapat o ser arrossegat.

És important recordar que no s’ha d’aparcar cap vehicle en zones inundables, rieres o similars.

Consulteu els consells d’autoprotecció davant aiguats i inundacions

Protecció Civil també recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.