Vegueria del Penedès

PLA INUNCAT

Espectacular tempesta elèctrica aquesta nit al Baix Penedès


Redacció El Vendrell

14-06-2015 9:48

El telèfon d'emergències 112 rep 270 trucades pel front de tempesta que ha passat pel Tarragonès, Alt Camp i Baix Penedès la passada mitjanit

Francisco Lorenzo. Els llamps de la tempesta d'aquesta nit, davant la costa del Garraf

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Protecció Civil de la Generalitat ha posat la passada nit a les 23.00 hores el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT en fase d’Alerta davant la situació generada a Tarragona i voltants per un nucli tempestuós molt actiu, acompanyat de molts llamps i bastant estàtic. El front de tempesta ha evolucionat en direcció a l’Alt Camp, on ha entrat a mitjanit, i ha prosseguit cap al Baix Penedès, a on ha arribat a les 00.30 hores de la matinada.

En total, el telèfon d’emergències 112 ha atès 270 trucades per incidències derivades de les pluges, totes amb origen al Tarragonès o l’Alt Camp. La forta pluja i la gran quantitat de llamps han causat diverses incidències:
                                                  
-Manca de subministrament elèctric a diverses poblacions com el barri de Sant Salvador de Tarragona (854 abonats), a Vilallonga del Camp, 1.429 abonats, la Pobla de Mafumet 920, Constantí 355. En tots els casos el subministrament ha anat recuperant la normalitat.

-Afectacions viàries: tall del pont d’accés al Serralló, al carrer Pere Martell, a la N-340a a l’accés a Campclar, a la N340a a l’accés a la Canonja i a l’accés a la zona d’oci Les Gavarres (Tarragona) A-7 amb T-11. S’han anat normalitzant.

La tempesta ha deixat, tal com informa el Servei Meteorològic de Catalunya, 42,3 l/m2 a Tarragona ciutat.

Fruit probablement d’un dels molts llamps que han acompanyat el front de tempesta, s’ha produït un petit incendi en una canonada de l’estació de bombeig de gas natural a Constantí. La flama és visible des de força distància. Tècnics de l’empresa i cossos operatius (Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra) s’hi ha desplaçat.

Es deixarà cremar el gas qu hi ha a la secció de la canonada fins que es consumeixi completament. No hi ha risc per a la població. El Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat ha estat en permanent comunicació amb Gas Natural i amb les empreses properes del polígon químic així com amb la companyia elèctrica per descartar cap risc en altres infraestructures.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.