MUSEUS DE SITGES
18-06-2015 0:43
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Museus de Sitges està restaurant una barana de balcó exposada al gran saló del Museu del Cau Ferrat, que forma part de la col·lecció particular de Santiago Rusiñol. Es tracta d’un objecte del segle XVIII de fusta i ferro forjat, de 90 cm d’alçada per 148,5 cm de llargada i 12 cm de gruix, del qual es desconeix la seva procedència exacta, tot i que, probablement, provenia de l’interior d’una església situada a Catalunya. Aquesta hipòtesi queda reforçada per la riquesa decorativa i perquè alguns dels seus elements són propis de la iconografia cristiana.
La restauració consisteix en eliminar els diferents estrats que impedien veure l’aspecte original. Per dur a terme aquesta acció, s’han provat diferents tècniques de neteja per trobar la més efectiva i respectuosa amb els materials originals.
Els primers treballs han consistit en una neteja a fons de la peça, de manera minuciosa i detallada, per tal d’assegurar-ne al màxim la seva conservació. Els treballs els duen a terme les restauradores Anna Marzemín i Anna González, sota la supervisió del cap de restauració de Museus de Sitges, Pep Pascual.
Un cop finalitzada la fase de neteja, es procedirà a la consolidació de la policromia original i l’estabilització dels suports. La restauració finalitzarà en les properes setmanes.
La primera catalogació d’aquesta barana es va fer el 1932, quan Rusiñol va llegar, a la seva mort, el Cau Ferrat a l’Ajuntament per a convertir-lo en museu públic.
PUBLICITAT
PUBLICITAT