DIARI INDEPENDENT DEL GRAN PENEDÈS

PREPARANT LA COLLITA

Loxarel comença la poda en verd amb el ramat per afavorir la maduració del raïm


Redacció Vilobí del Penedès

10-07-2015 0:33

El celler de Vilobí del Penedès fa dotze anys que esporga els ceps amb el ramat de Salvador Queraltó, pastor a Vilafranca del Penedès

Loxarel comença la poda en verd amb el ramat per afavorir la maduració del raïm. EIX
<p> El ramat del pastor Salvador Queraltó esporga aquests dies els ceps de Loxarel, a la finca de Can Mayol (Vilobí del Penedès). Un centenar d’ovelles i cabres passen per totes les fileres de ceps i es mengen els pàmpols, deixant el raïm al descobert. D’aquesta manera, el ramat afavoreix una bona maduració del raïm, millora la qualitat del sòl i contribueix en la prevenció de malalties pròpies de la concentració d’humitat.</p> <p> El propietari i enòleg de Loxarel, Josep Mitjans, va introduir la poda en verd amb ramat a la finca fa dotze anys. “L’objectiu és ser coherent en l’elaboració de vins ecològics i biodinàmics” —diu Mitjans— “i contribuir a una millor gestió de l’entorn respectant les dinàmiques naturals.”</p> <p> La poda amb verd amb el ramat només es pot fer en una època concreta del procés de creixement, quan el raïm ja ha granat però encara no ha començat a madurar. És en aquest moment que el ramat només es menja el pàmpol, ja que el gra de raïm és massa verd. “No hi ha cap animal del món que mengi la fruita verda, excepte l’home”, explica el pastor Salvador Queraltó.</p> <p> Queraltó porta el ramat a esporgar les vinyes de Loxarel i d’altres cellers de la zona, que també fan agricultura ecològica. Només així pot confiar que les ovelles i cabres poden menjar-se el pàmpol amb totes les garanties.<br />  </p>

A Eix Diari creiem que un periodisme de proximitat, independent i sense pressions és més necessari que mai. La nostra feina és explicar el que passa al teu voltant amb rigor i compromís, però només és possible amb el suport dels nostres lectors.

Si valores la nostra feina i vols que continuem oferint informació lliure i plural per a tot el territori, fes-te subscriptor avui. El teu suport fa la diferència.


Subscriu-te ara!


Però si ara no et pots subscriure i vols seguir al dia de les notícies més importants, uneix-te als nostres canals de:


WhatsApp! Telegram!

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.