Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

VeC lamenta que els tributs i taxes municipals no garanteixin una major equitat


Vilafranca en Comú Vilafranca del Penedès

03-11-2015 13:53

Ple de Vilafranca del Penedès. VeC

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Vilafranca en Comú (VeC) considera que en les ordenances fiscals per al 2016 s’ha perdut una oportunitat per garantir una major equitat impositiva i per tant més igualtat d’oportunitats per accedir a determinats serveis. En aquest sentit, des de VeC s’ha proposat implementar sistemes de tarifació social en serveis com l’Escola Municipal de Música i el Complex Aquàtic, tal com s’està fent amb èxit a les llars d’infants municipals i com s’ha iniciat a l’Escola d’Art Arsenal.

Des de VeC pensem que aquests serveis que no són de prestació obligatòria però que contribueixen clarament a millorar la qualitat de vida dels vilafranquins i les vilafranquines, han de ser igual d’accessibles per a tothom, una garantia que no s’obté amb el sistema de bonificacions.

El govern municipal no ha escoltat aquesta proposta de VeC, ni altres alternatives orientades a garantir que les millores impositives que serveixin per a la creació d’ocupació. Lamentem que el regidor d’Hisenda no hagi valorat cap de les propostes de l’oposició, tot i l’esforç dels grups municipals per elaborar alternatives en el poc temps de marge des que han rebut la documentació del govern.

Reclamem un projecte globar per a la via

En el ple municipal també ens vam manifestar en contra d’una modificació pressupostària proposada pel govern, en la qual, entre d’altres es preveu la destinació dels 346.000 € de superàvit de l’exercici anterior a la urbanització de l’eix de la via. No volem més pedaços damunt la via, des de VeC no ens cansarem de defensar un projecte global i consensuat, que tingui en compte el posicionament sorgit de la participació ciutadana l’any 2007.

D’altra banda, la moció presentada per VeC sobre l’atenció, la cura i les actituds cíviques envers els animals, aprovada per unanimitat, servirà per posar fil a l’agulla en accions que tinguin més en compte els drets dels animals i alhora contribueixin a millorar la convivència entre persones i animals. Entre d’altres, la moció contempla l’habilitació de parcs adaptats a animals, amb bosses reciclables i papereres per als excrements, així com campanyes de conscienciació sobre la importància de censar-los, posar-los xip, realitzar els controls veterinaris necessaris i recollir els excrements.

Així mateix, des de VeC considerem imprescindible actuar amb immediatesa en la promoció de la memòria històrica i la reparació dels danys causats per la guerra civil i la dictadura. Per això, en el Ple vam encapçalar i esmenar lleugerament les dues mocions presentades per Esquerra Republicana. La primera, per l’anul·lació del judici de Lluís Companys i els altres judicis sumaríssims, els quals també van patir moltes persones a Vilafranca i el Penedès. L’altra, per promoure la creació d’un banc d’ADN per contribuir a la identificació de les persones desaparegudes.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.