Vegueria del Penedès

LOTERIES

La Grossa de Cap d'Any ja ha venut 20 MEUR en bitllets, una xifra similar a la de l'any passat


ACN Barcelona

06-12-2015 16:36

El format de la gala on es lliurarà el premi tindrà un format més àgil i comptarà amb més participació de la ciutadania

Marc Giro i Helena Garcia Melero amb la Grossa durant el sorteig de l'any passat. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La directora general de Tributs i Joc, Elsa Artadi, ha explicat que la Grossa de Cap d'Any ja ha venut 20 MEUR en bitllets de la rifa d'enguany, un dada similar a la de l'edició anterior. Per eixamplar aquesta xifra, que l'any passat va arribar als 25 MEUR recaptats, Tributs i Joc permetrà que es puguin tornar els bitllets fins el dia 30. En una entrevista al 323, Artadi també ha explicat que el format de la gala del sorteig del dia 31 de desembre canviarà per fer-lo "més àgil, més obert i més proper a la ciutadania". Tot i que encara s'està acabant de decidir el lloc on es realitzarà, Elsa Artadi ha explicat que el sorteig no es repetirà al Teatre Nacional de Catalunya.

La directora general de Tributs i Joc, Elsa Artadi, ha explicat que per evitar la situació de l'any passat en què el primer número de la rifa no va tocar a ningú, enguany s'han aplicat canvis i ja s'han distribuït tots els números en diferents remeses als venedors del país. Tot i que podria passar que algun número encara no estigui comprat, des del Departament s'està fent un seguiment perquè això no succeeixi i assegurar que es puguin vendre tots. Artadi ha explicat que intentaran que la gala que donarà a conèixer el número premiat el proper 31 de desembre sigui "més televisiva, més àgil i menys cerimoniosa", per això s'abandonarà el Teatre Nacional de Catalunya, i s'ubicarà en un altre emplaçament encara per decidir.

Elsa Artadi ha explicat que són conscients que els productes que ofereix Loteria de Catalunya ara mateix no poden competir amb altres loteries com l'Eurojackpot o l'Euromillones, però ha denunciat que des de l'Estat els hagin vetat per poder-hi participar. Artadi ha lamentat que el fet de no tenir un estat propi impedeix a Loteries de Catalunya formar part d'aquest tipus d'ens internacionals.

Nivell de frau "escandalós"

La directora general de Tributs i Joc, que també és secretària d'Hisenda, ha assenyalat que el nivell de frau a l'Estat espanyol és "escandalós". Elsa Artadi ha recordat que la major part del control que es pot aplicar al frau fiscal està "a les mans" de l'Agència Tributària Espanyola, mentre que la catalana només en pot controlar el 5%. Artadi ha lamentat que mentre que els impostos a l'Estat espanyol són alts, "la recaptació no ho és i, fins i tot, és pitjor que a Grècia".

Per complir amb la responsabilitat de lluitar contra el frau fiscal, "que no defugim", la secretària d'Hisenda ha explicat que disposar d'un bon cos d'inspectors i tècnics és clau. Amb tot, Artadi ha lamentat la sentència contra la Llei de cossos de l'Agència Tributària Catalana que no permet la incorporació de funcionaris espanyols a Catalunya per una via més directa. Aquests funcionaris interessaven a l'administració catalana sobretot per la seva experiència, "però ara l'Estat els ha negat treballar amb nosaltres". Elsa Artadi ha explicat que tot i la sentència, ja s'està treballant per buscar altres vies "i que la gent que té el desig de venir, pugui entrar a la nostra agència".

Entre els camps a reforçar dins l'àrea que dirigeix Artadi, ja s'han presentat 90 persones a les oposicions per formar part del cos d'inspectors, i l'objectiu és que de cara al primer trimestre de 2016 es convoquin exàmens per a la figura de tècnics tributaris.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.