Vegueria del Penedès

AUDIÈNCIA PÚBLICA

Sitges presenta l’anàlisi i la diagnosi del Pla Local d’Habitatge


Redacció Sitges

09-12-2015 16:00

L’Ajuntament convida entitats, associacions i persones a títol individual a participar a una nova Audiència Pública, el 17 de desembre

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Quines són les teves necessitats d'habitatge? Amb la intenció de polsar l’opinió de la ciutadania en relació a la situació de l’habitatge a Sitges, l’Ajuntament de Sitges formula aquesta pregunta. Totes les aportacions es recolliran en el marc de la propera Audiència Pública que organitza el Govern Municipal el dia 17 de desembre, a les 19.30h, al Saló Blau del Palau Maricel. L’objectiu és recollir el testimoni de veïns i veïnes de totes les edats i situacions socioeconòmiques, i donar resposta a partir de les solucions que aporta el Pla Local de l’Habitatge de Sitges que actualment en fase de redacció. Amb totes les aportacions, es pretén també enriquir el Pla.

El Govern Municipal l’Audiència Pública presentarà l’anàlisi i la diagnosi del Pla Local de l’Habitatge de Sitges realitzat per l’equip redactor de la Diputació de Barcelona, un anàlisi que aprofundeix en el parc d’habitatges existent i dibuixa la capacitat d’ampliació d’aquest parc, així com defineix la situació poblacional i les seves problemàtiques.

L’Audiència arriba després que l’Ajuntament de Sitges hagi realitzat trobades sectorials  amb diferents col·lectius per compartir la diagnosi realitzada i identificar objectius, reptes i propostes del pla, que en uns mesos tancarà la seva redacció i s’exposarà públicament.

El Pla Local d’Habitatge és el document tècnic que, partint de l’anàlisi i diagnosi de la situació de l’habitatge en un àmbit territorial determinat i de les condicions de context (socioeconòmiques, urbanístiques, d’organització municipal, etc.), defineix, per un període de sis anys, les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local amb l’objecte de fomentar l’assoliment del dret dels ciutadans a gaudir d’un habitatge digne en condicions assequibles.

Paral·lelament a la redacció del Pla, el Govern treballa en la via administrativa per dotar-se de nous habitatges de protecció social. En aquest sentit, el passat mes de novembre, la Junta de Govern Local va obtenir la cessió obligatòria del 10% de l'aprofitament urbà privat resultant de la proposta de reparcel·lació presentada per la Junta de Compensació del Pla Parcial Urbanístic PPU1, corresponent a l'àmbit de La Plana, Vallpineda i Santa Bàrbara. A partir d’aquest cessió, l'Ajuntament de Sitges disposa del sòl urbanitzable per fer possible la construcció dels habitatges, un sòl que suma un total de 32.690 m2 i que es destinaran a la construcció de fins a un màxim de 650 habitatges en els propers anys.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.