Vegueria del Penedès

CRISI POLÍTICA

Desmentit a la notícia 'La Junta Electoral ha donat la raó als dos regidors de Cubelles sí es pot'


Cubelles sí es Pot Cubelles

17-02-2016 19:02

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Des de l'agrupació d'Electors “Cubelles sí és *Pot” en relació a les informacions que es van publicar en els diferents mitjans de comunicació on el sr. Albert Tribó i Sra Sara  di Stefano, en les que  afirmaven que la JEC els donava la raó quant a la utilització del nom “Cubelles sí és pot”.

Volem aclarir i fer constar el següent:

La resolució de la JEC es va produir a petició de la consulta que va realitzar l'ajuntament de Cubelles davant la instància que es va presentar per part de l'Agrupació Electoral el passat mes d'Octubre, informant de l'expulsió dels regidors de l'Agrupació Electoral “Cubelles sí és Pot”.

La JEC en el seu expedient 354/279, resol la consulta textualment “la Junta Electoral Central tiene reiteradamente declarado que los asuntos referidos a la creación, disolución y denominación de los grupos municipales, así como la adscripción o exclusión de los concejales de los mismos son cuestiones de régimen local y no electoral que por consiguiente no son competencia de la Junta Electoral Central

Per la qual cosa, el que conclou la JEC és que no tenen competència per tot allò relacionat amb els grups municipals, ja que la competència és local i de l'ajuntament, no donant la raó en absolut als regidors de Cubelles sí és Pot.

Per tot això, els components de l'agrupació d'electors tornem a reafirmar-nos en tots els punts que sempre hem defensat i denunciem:

L'agrupació d'electors Cubelles sí és pot, era una agrupació electoral impulsada per una sèrie de persones amb la finalitat de llançar una proposta assembleària, participativa i fomentant la transparència, en el municipi de Cubelles i amb un compromís articulat a través del codi ètic.

Que sempre es va indicar  per part del sr. Albert Tribó i la sra. Sara di Stefano que el projecte continuaria amb un format asambleari on tots i totes els integrants podríen participar, (com es fa a la resta de municipis que han impulsat Agrupacions d'electors) i no amb una relació que finalitzava l'endemà de les eleccions municipals

Que tots els integrants de la llista electoral van signar un codi ètic i l'article IX  del qual indicava: Exigir i respectar que qualsevol càrrec electe sigui un mer representant obligat a vincular les seves decisions al mètode obert i democràtic de participació al llarg de tot el seu mandat.

Des del primer dia després de les eleccions del 24 de Maig, els regidors de Cubelles sí és pot, no van donar informació sobre les negociacions i posteriorment el seu treball a l'ajuntament. En el període de 10 mesos solament s'ha realitzat una assemblea el 6 de Juny on es va vetar la participació dels assistents i el dret a vot per decidir si el grup apostava per negociar la seva entrada al govern municipal o a l'oposició.

Que a la seva entrada a l'ajuntament el sr. Tribó i la  sra. DiStefano van formar el grup municipal “Si és *pot” segons el ROM (Reglament Orgarnic Municipal) on solament se'ls reconeixia a ells dOs, sense informar i davant el total desconeixement de la resta dels components de l'Agrupació electoral.

Que l'ajuntament aplicant el ROM, en reconèixer-los únicament a ells dos com a components del grup municipal , i al no ser un partit polític , treuen tota la potestat a l'Agrupació Electoral que va recolzar la formació d'aquesta candidatura , a nivell econòmic, suport humà i elaboració del programa Electoral, per poder actuar, encara que aquests segueixin incomplint reiteradament el codi ètic que van signar com a compromís.

Que tota l'activitat a l'ajuntament d'aquests dos Regidors és completament desconeguda per a la resta d'integrants que va impulsar l'Agrupació d'Electors de Cubelles sí és pot.


Per tot això, en defensa de la transparència i el projecte assembleari en el qual van basar el seu programa electoral i el seu compromís per a tots els votants, els integrants de l'agrupació electoral, seguirà lluitant i denunciant l'incompliment del codi ètic per part dels regidors. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.