Vegueria del Penedès

FESTA MAJOR 2016

La Sala exposa els nous vestits dels Diables dissenyats per l'artista vilanoví Òscar Estruga


Redacció Vilanova i la Geltrú

27-07-2016 20:33

Els vestits s'estrenaran aquest diumenge en un acte a la plaça de la Vila, i es podran veure a partir de dilluns 1 d'agost a La Sala

La Sala exposa els nous vestits dels Diables dissenyats per l'artista vilanoví Òscar Estruga. Ajuntament de Vilanova

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Ball de Diables de Vilanova és un dels protagonistes d'aquesta Festa Major 2016, i ho és perquè estrenarà nous vestits, dissenyats per l'artista vilanoví Òscar Estruga. L'acte d'estrena serà aquest diumenge, 31 de juliol, a les 22 h a la plaça de la Vila.

I dilluns 1 d'agost a les 19 h tindrà lloc la inauguració de l'exposició “Sis banyes per una cua” al Centre d'Art Contemporani LA SALA. La Sala Oberta acollirà l'exposició dels nous vestits dels Diables i estris de la colla –tabals, ceptrots i maces, escuts...–, dissenyats i pintats per Estruga, reconegut internacionalment, amb una influència molt característica del Mediterrani i la mitologia que l'envolta.
A la mostra també es podran veure els dibuixos del procés d'elaboració.

Els diferents vestits del Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú han estat creats i pintats per artistes vilanovins de renom. Els vestits, considerats com a veritables obres d'art, formen part del patrimoni festiu de la ciutat i estan conservats en el fons del Museu Víctor Balaguer. Els primers van ser dissenyats per Enric Cristòfor Ricart el 1946, i posteriorment van anar a càrrec d'Armand Cardona Torrandell el 1980, Joaquim Budesca el 1995 i Pep Duran l'any 2006.

La mostra es podrà visitar fins a l'11 de setembre, però els dies 4 i 5 d'agost, amb motiu de la Festa Major de Vilanova i la Geltrú, i el dia 15 d'agost, amb motiu de la Festa Major de la Geltrú, l'exposició romandrà tancada, ja que els Diables lluiran els vestits en els actes de les festes. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.