Vegueria del Penedès

PROCÉS

Carta oberta als funcionaris


ANC - Vilanova Vilanova i la Geltrú

27-03-2017 9:46

Llei de transitorietat jurídica. Què vol dir? Com s'haurà d'acatar? Els mossos i la policia local, l'hauran d'obeir?

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'aprovació al Parlament de la Llei de Transitorietat jurídica és imminent i això voldrà dir que l'autoritat de la llei haurà canviat de Cambra Legislativa. És a dir, regirà allò que aprovi el Parlament català i no pas les lleis procedents de les Cortes españolas. Davant d'aquesta nova situació els funcionaris veuran modificats els seus referents legals als quals s'hauran d'adaptar. El sector més sensible a aquesta nova disposició és els dels advocats, secretaris municipals, tresorers... i molt particularment els mossos d'esquadra i la policia local.

L'aprovació d'aquesta llei —fonamental per assolir la independència— ens planteja preguntes respecte de les lleis de l'estat espanyol: qui o què li donarà validesa? L'Estat espanyol pot aplicar sancions als funcionaris que la reconeguin? Hi ha referents internacionals que hi donin credibilitat i cobertura jurídica? Què vol dir l'aplicació del principi d'efectivitat?

L'Assembla Nacional Catalana (ANC) de Vilanova i la Geltrú ha convidat Joan Anton Font membre de la Sectorial de Secretaris, Interventors i Tresorers de l'Administració Local (SITAL) i un dels millors coneixedors de les conseqüències de l'aplicació de la Llei de Transitorietat Jurídica entre els funcionaris. El dia 30 de març a 2/4 de 8 del vespre al Foment Vilanoví respondrà aquestes preguntes i tantes altres com se li vulguin plantejar. Encoratgem a tothom a assistir-hi i sobretot demanem que ho feu extensiu a tots els vostres amics policies o mossos d'esquadra.

Fins aquell dia us recomanem la consulta de l’informe que sobre aquesta qüestió ha elaborat la Sectorial SITAL. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.