Vegueria del Penedès

CRISI DE GOVERN

Neus Lloveras: "mantenim el nostre compromís, seguirem treballant oberts al diàleg, com sempre"


Redacció Vilanova i la Geltrú

30-03-2017 17:51

Juan Luís Ruiz: 'canviarem el cartipàs per la marxa dels dos regidors, però res més, el PSC va arribar a un acord de govern amb CiU i això no canvia'

"

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i Juan Luís Ruiz, portaveu del govern local, han valorat aquest matí la marxa de dos regidors de l'equip de govern a l'oposició per discrepàncies internes. Lloveras i Ruiz han assegurat que l'anunci d'Ariadna Llorens i David Montes els va arribar per sorpresa: "ho estem intentant entendre, però no li trobem explicació", han apuntat tots dos, que han coincidit en fer una valoració molt positiva del pacte de govern que tot just ara arriba a l'equador del mandat.

L'alcaldessa ha recordat que "la ciutadania espera dels càrrecs electes un responsabilitat per treballar amb totes les energies per millorar la ciutat i per tirar endavant els projectes que ens vam comprometre a fer en l'acord de governabilitat" i demana a Llorens i Montes que "en el moment que un càrrec veu que no pot complir amb les seves obligacions, s'ha de ser generós i deixar pas a algú altre que sí està disposar a fer-ho". Lloveras ha volgut puntualitzar aquest fet arran de les explicacions que van donar ahir els dos regidors: "sembla que aquí han començat els problemes per a la marxa d'aquests dos regidors".

I és que els problemes de salut del regidor David Montes, que ha estat absent en diversos plens municipals i trobades de govern, han fet que des d'alcaldia se li demanès que deixés el seu càrrec i pogués entrar un altre regidor -que en aquest cas havia de ser l'ex regidora de Cultura, Marijó Riba, per assumir les responsabilitat de Promoció Econòmica, que fins ara compartien Montes i Lloveras. La proposta no va agradar a Montes ni a Ariadna Llorens i sembla que ha estat determinant en la marxa dels dos del govern. Cal recordar que tots dos es van presentar a les eleccions per Unió Democràtica i que la confecció de les llistes a les darreres municipals ja va enfrontar Lloveras i Llorens per l'elecció dels representants d'Unió a la candidatura.

Pel que fa al futur de l'equip de govern (CiU-PSC), l'alcaldessa i el portaveu del gover han defensat que "portem dos anys treballant i mantenim el nostre compromís per la ciutat. Ara, amb dificultats, seguirem treballant i oberts al diàleg, com sempre. Hem acordat temes amb tots les formacions, hem dialogat amb tots i estem tranquils, seguirem treballant", ha puntualitzat Lloveras, que ha recordat que ella ja sap què és govern amb una minoria de 9 regidors. Per la seva part, Juan Luís Ruiz, ha assegurat que els únics canvis que es faran al govern seran per reformar el cartipàs i assumir dels dos regidors sortints, però que des del PSC no es demanarà cap canvi per la nova correlació de forces: "el PSC va arribar a un acord de govern amb CiU, que va guanyar les eleccions amb 6 regidors, i això no canvia. No serem nosaltres els que deslegitimarem els resultats de les eleccions municipals, això que ho facin altres partits".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.