Vegueria del Penedès

CAVA DE PRIMERA

La transició del cava i el llibre de Santi Borrell i el silenci del sector!


Jordi Cuyàs i Soler Vilafranca del Penedès

13-06-2017 22:40

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Crec que els que tenim la gosadia d’opinar sobre moltes coses, no podem passar per alt el reconeixement que ha rebut a nivell internacional en Santi Borrell amb el seu llibre sobre la història del Cava, felicitar-lo i donar-li ressò, davant el silenci clamorós dels grans del cava i de les Institucions del país, quan ha sigut reconegut com el millor llibre mundial del sector de l’any 2016. Potser no agrada que s’expliqui la història?

Però és que a més, el premi del llibre ha tingut l’oportunitat històrica de que es donés a conèixer en un moment clau de la història del Cava, quan per fi els grans elaboradors reconeixen que la política de fer grans quantitats a baix preu està ensorrant el sector i cal fer una transició anant al que molts elaboradors més petits i molts observadors ja dèiem des de fa temps: primar la qualitat per vendre a un preu just per tothom, que alhora donarà el reconeixement que es mereix el Cava en els mercats. I tant sols així preservarem també el Penedès, doncs per tenir un paisatge de primera cal que els productes que en surten també ho siguin.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.