Vegueria del Penedès

REFERÈNDUM

Els mossos requereixen informació, documentació i material a l’Ajuntament de Sitges pel referèndum


Redacció Sitges

26-09-2017 21:15

Sitges ha estat, així, un dels primers municipis on es fa efectiva l’ordre, tramesa ahir dilluns al cos policial català

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Agents dels Mossos d’Esquadra han requerit a l’Ajuntament de Sitges informació, documentació i material sobre la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. En la seva actuació, s’han presentat a diverses dependències municipals, com Secretaria, al Miramar, i les oficines de Turisme. En tots els casos, la resposta que els han donat els treballadors municipals ha estat negativa.

L’acta de requeriment i informació en compliment de la Instrucció 5/2017 de la Fiscalia Superior de Catalunya, la que s’ha fet arribar aquest dimarts a l’Ajuntament, demana expressament si s’ha rebut alguna comunicació dels responsables del Departament d’Ensenyament o d’aquell al qual pertany el seu centre, sol·licitant la seva col·laboració en la celebració del referèndum de l’1 d’octubre. Tot seguit, se’ls reclama específicament si han rebut informació, documentació o material, com paperetes, urnes, llistats de persones votants i ordinadors. Finalment, se’ls informa que accions com el lliurament de claus o de contrasenyes de seguretat per fer possible la celebració del referèndum poden ser considerats “un acte de col·laboració en els delictes de desobediència, prevaricació i malversació de cabdals públics”. 

L’Ajuntament de Sitges ha estat en les darreres hores un dels primers de Catalunya en rebre aquest requeriment. La petició de la Fiscalia busca identificar a responsables de centres de votació del referèndum de l’1 d’octubre.  

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.