Vegueria del Penedès

L'ENDEMÀ

Jutges per la Democràcia reprova la violència policial i demana "altura de mires" al govern espanyol


ACN Barcelona

02-10-2017 14:00

També critica a la Generalitat per la greu i maldestre obstinació de celebrar el referèndum il·legal tot i els ferits

El portaveu de l'Associació de Jutges per la Democràcia, Joaquim Bosch. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Jutges per la Democràcia ha reprovat en un comunicat l'actuació del Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil durant la jornada de l'1-O i ha criticat que "no s'ajustés estrictament, als principis de proporcionalitat, professionalitat i no discriminació, i en defensa dels drets fonamentals i llibertats públiques de tots els ciutadans". En un comunicat, ha condemnat les càrregues policials "indiscriminades contra ciutadans reunits pacíficament" i ha reclamat al govern espanyol i a la Generalitat que "comencin a dialogar" amb l'objectiu de "resoldre el conflicte polític plantejat". En aquest sentit, ha demanat a l'executiu de Rajoy que tingui "altura de mires" al govern de Rajoy amb les reivindicacions de Catalunya però per altra banda ha carregat contra l'Executiu per la "greu i maldestre obstinació" per celebrar el "referèndum il·legal" tot i els ferits.

Jutges per la Democràcia també qualifica la jornada d'ahir com "un dia trist per a la convivència democràtica i en pau i per a l'Estat de Dret, tot i que també carrega contra la Generalitat per voler seguir celebrant el referèndum. "La convivència democràtica no s'aconsegueix amb el manteniment d'un referèndum que desborda el marc de la legalitat constitucional i internacional", assenyala el comunicat.

D'altra banda, l'associació manifesta que la solució d'aquest conflicte "no correspon als tribunals de justícia", tal com va manifestar el Tribunal Constitucional i defensa que la Constitució "ni és un text sacramental" i que pot ser modificada, "excepte" la referent al capítol de drets fonamentals. A més, considera que el dret a decidir expressen una "aspiració política susceptible de ser defensada en el marc de la Constitució" i que si el Parlament fes una proposta en aquest sentit el Congrés "hauria d'entrar a considerar-la".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.