Vegueria del Penedès

FINAL DE TEMPORADA

Clàssica de 8 dels Xicots de Vilafranca al Pla de la Seu de Tarragona


Redacció Vilafranca del Penedès

09-10-2017 11:07

La millor notícia de la diada per a la colla vilafranquina ha estat la recuperació del 3 de 8, un castell que no havien tornat a fer des de la seva festa major

Clàssica de 8 dels Xicots de Vilafranca al Pla de la Seu de Tarragona. Xicots de Vilafranca

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Els Xicots de Vilafranca han completat avui la clàssica de 8 a Tarragona, en la diada de final de temporada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. L’actuació ha estat en un espai emblemàtic, al Pla de la Seu, al peu de la catedral, i ha comptat amb la colla amfitriona i els Xiquets de Tarragona. La millor notícia de la diada per a la colla vilafranquina ha estat la recuperació del 3 de 8, un castell que no havien tornat a fer des de la seva festa major, mentre que d’altra banda no se n’han sortit amb el 4 de 8 amb l’agulla, castell que han intentat per primera vegada a la seva història i que ha quedat lluny de carregar-se.

Els de la camisa vermella han obert plaça amb el 4 de 8, el castell a priori més assequible en els plans que la colla portava a Tarragona. El castell s’ha completat sense dificultats, incloent fins i tot novetats en el tronc, tot demostrant que és una estructura que dominen i que enguany han descarregat 19 vegades. Malgrat això, aquesta solidesa no s’ha pogut reflectir en l’intent de 4 de 8 amb l’agulla, que s’ha trencat amb la cassoleta del 4 col·locada.

La caiguda no ha tingut conseqüències, però l’equip tècnic ha optat per posposar aquest castell i tirar una torre de 7 que ha tornat a encarrilar la jornada. En tercera ronda ha estat el torn del 3 de 8, el 15è de la temporada, que feia setmanes que els Xicots no portaven a plaça. La colla ha hagut de treballar per defensar-lo, però s’ha completat sense més complicacions. Els vilafranquins han tancat l’actuació amb un pilar de 5.

La pròxima actuació dels de Cal Noi-Noi serà aquest dijous, 12 d’octubre, a Bellprat, en la diada Memorial Natividad Yarza, que té la singularitat que els troncs dels castells són formats per dones. D’altra banda, diumenge 15 d’octubre actuaran a la diada de festa major d’Alcover. La colla anima tota l’afecció castellera a participar als assaigs d’aquest final de temporada, ja que l’objectiu és arribar a la diada del Roser, el 28 d’octubre, en les millors condicions per realitzar la millor actuació de la història dels Xicots.

Ofrena a la patrona

Els Xicots han celebrat aquest dissabte al vespre la tradicional ofrena a la Mare de Déu del Roser, a la basílica de Santa Maria. L’excap de colla, Aina Mallol, ha estat l’encarregada de fer el parlament dedicat a la patrona, en el qual s’ha referit a la progressió de la colla, que té “les portes obertes” per continuar creixent. En acabar els Xicots han alçat un pilar davant la imatge de la verge. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.