Vegueria del Penedès

MERCAT DE MAR

El bibliomercat de Mar, a Vilanova, s'obre al barri


Redacció Vilanova i la Geltrú

23-10-2017 10:10

Una de les activitats del bibliomercat: Llegim en veu alta Miquel Martí i Pol. Biblioteques VNG

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Bibliomercat ha tornat a obrir les seves portes després de les vacances d'estiu per novè any consecutiu. Es tracta d'un servei arrelat al barri i amb un nombre important d'usuaris fidels que, setmana rere setmana, en fan ús per emportar-se novel·les, agafar pel·lícules o revistes i llegir la premsa. Un exemple d'aquesta activitat són les dades d'ús de la darrera temporada, amb 1.678 visites i amb 1.563 documents prestats.

El Bibliomercat, instal·lat al porxo del Mercat de Mar, presta servei cada divendres de 10 a 13 h, excepte els festius. És un servei que neix amb la voluntat d'apropar la lectura als ciutadans, donant a conèixer la biblioteca amb tota la seva oferta de serveis d'informació, formació i lleure entre els ciutadans no usuaris, i potenciant la lectura i el servei de préstec fora dels espais habituals.

En el darrer any, a més del servei habitual de préstec de documents, el Bibliomercat ha incrementat notablement l'oferta d'activitats. Així, en els darrers mesos s'han ofert hores del conte, amb els contes "La cabreta i els set llops" i "La caputxeta forçuda", un recital de poemes de Miquel Martí i Pol, i tallers de manualitats per a infants amenitzats per gent gran. En aquest sentit, és important destacar la participació d'agents locals, com escoles i entitats de gent gran.

Arran de la bona acollida d'aquestes activitats, se n'han programat dues més: divendres 27 d'octubre a les 11.30 h es farà l'activitat "Llegim en veu alta: El mar". A càrrec de persones voluntàries de les entitats de gent gran de la ciutat, alumnes de l'escola Arjau, i del públic assistent. Molts són els poetes i escriptors que han pres el mar com a font d'inspiració. L'activitat s'organitza al voltant de la celebració de amb motiu del 140è aniversari del naixement d'Alexandre de Cabanyes. Està coorganitzada amb la Regidoria de Gent Gran, i amb la col·laboració de l'Associació Gent Gran de Mar i l'escola Arjau.

Finalment, divendres 24 de novembre a les 11.30 h es farà un taller de nusos mariners, a càrrec de persones voluntàries de l'Associació Gent Gran de Mar, organitzada conjuntament amb la Regidoria de Gent Gran.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.