Vegueria del Penedès

PLE MUNICIPAL

El govern de Vilanova es queda sol al ple i haurà de prorrogar les ordenances per a l'any vinent


Redacció Vilanova i la Geltrú

23-10-2017 19:52

L'equip de govern ha retirat la proposta lamentant que era fruit del debat i les aportacions de la resta de grups municipals

Imatge d'arxiu del ple municipal de Vilanova. EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El govern de Vilanova i la Geltrú s'ha quedat sol aquest vespre en l'aprovació de les ordenances i taxes municipals per al 2018. L'equip de govern (CiU-PSC) ha optat finalment per retirar la proposta, que va presentar la passada setmana, i prorrogarà els impostos per a l'any vinent. La regidora d'Hisenda, Glòria Garcia, ha posat de manifest el seu malestar i ha defensat que la proposta era fruit del debat i les aportacions de l'oposició, un procés que es va obrir al mes de febrer, segons ha recordat al ple: "ha estat un debat intens i enriquidor i aquesta proposta és en bona part conseqüència d'aquest debat".

Però l'oposició en bloc s'ha desmarcat de la revisió de les ordenances i les crítiques més dures han estat pel fet que no contemplar cap reducció del rebut de l'IBI i també pel fet que el govern no hagi acompanyat la proposta d'una previsió d'ingressos per ordenances i taxes com s'havia fet en els anterior exercicis.

Les ordenances fiscals han quedat prorrogades i durant el seu debat s'ha escenificat l'enfrontament entre el govern i els dos regidors (Ariadna Llorens i David Montes) que van abandonar l'equip fa sis mesos sense renunciar a l'acta de regidor. La regidora no adscrita Ariadna Llorens ha acusat durant el ple els seus antics socis de CiU de trair els seus votants i el seu programa electoral "no complint amb la promesa d'abaixar els impostos". I la regidora d'Hisenda, Glòria Garcia, ha lamentat les paraules de la seva excompanya de partit i govern: "és una gran ironia que vostè parli de traició, després d'abandonar el govern per passar a ser regidora no adscrita, vosté és la primera artista en això de la ironia".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.