Vegueria del Penedès

ELECCIONS 21-D

Montserrat veu una victòria de la democràcia i la reconciliació en el rebuig d'una moció per declarar-la persona non grata


ACN/ Patrícia Mateos Sant Sadurní d'Anoia

29-11-2017 16:57

Ahir es va produir un 'prou ja' de tots els catalans que hem patit des del silenci la fustigació dels independentistes, defensa

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, a Brussel·les el 20 de novembre del 2017. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha considerat aquest dimecres que el rebuig a una moció presentada per la CUP durant el ple de Sant Sadurní per declarar-la persona non grata és una victòria de "la democràcia, el sentit comú, el seny, la convivència i la reconciliació". Al seu parer, és un "símbol d'esperança" de cara al 21 de desembre, "un 'prou ja' de tots els catalans que han patit molt des del silenci la fustigació, les amenaces i els insults dels independentistes". El ple va rebutjar la moció amb quatre vots, quatre en contra i dues abstencions. L'alcalde, d'ERC, va abstenir-se i no va exercir vot de qualitat.

En declaracions als passadissos del Congrés, Montserrat ha donat les gràcies a aquells que no van donar suport a la moció de la CUP i que "van estar al costat de la democràcia i de la convivència". "És un símbol d'esperança, el 21-D tenim una gran oportunitat per treballar junts per a la reconciliació, per establir ponts de diàleg dintre de la llei i per retornar la confiança i la tranquil·litat a Catalunya", ha opinat.

La ministra ha desvinculat el text de la campanya electoral, perquè ja són molts anys, segons ha dit, de "fustigació" per part de l'independentisme. "Som una societat silenciada fins ara" i el rebuig d'aquesta moció és "l'obertura d'una porta a la reconciliació", ha afegit.

Els dos regidors de la CUP i dos més d'ERC van votar a favor del text, que va tenir els quatre vots en contra de PSC i PPC. Dos regidors republicans més es van abstenir, així com els quatre del PDeCAT i dos d'ICV. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.