Vegueria del Penedès

INNOVI

El Clúster Vitivinícola de Vilafranca gestiona projectes per valor de 4 milions d’euros


Redacció Vilafranca del Penedès

24-01-2018 10:32

Innovi està a l’espera de la resolució de 13 convocatòries d’ajut per nous projectes d’innovació

El Clúster Vitivinícola de Vilafranca gestiona projectes per valor de 4 milions d’euros . Innovi

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Innovi, el Clúster Vitivinícola Català, està executant projectes d’innovació per valor de 4 milions d’euros, si tenim en compte els projectes iniciats l’any 2015 i els que s’estan portant a terme actualment.

Aquest pressupost, que inclou tant el finançament per part d’organismes governamentals com l’aportació del propi Clúster, s’ha materialitzat en una vintena de projectes d’innovació amb una incidència directe en diferents àrees clau de les empreses associades.

En el camp de la viticultura, alguns dels projectes destacats són Vinyes x Calor, que persegueix demostrar la viabilitat del Cercle Virtuós de les Vinyes (VVC) com a estratègia local per a mitigar el canvi climàtic mitjançant l’aprofitament de la poda de les vinyes per a generar calor i fred per als cellers, i SISTEMIO, que té per objectiu la reducció de l’aplicació dels productes fitosanitaris a la vinya a través de l’ús d’estacions meteorològiques combinades amb una plataforma online.

En l’àmbit de la sostenibilitat, destaca Ecorkwaste, que vol demostrar la viabilitat tècnica, medi ambiental i econòmica de la revalorització del subproducte de la indústria surera com a material absorbent en aiguamolls construïts i l’aplicació CleanCO2Wine, que permet calcular la Petjada de CO2 de les ampolles de vi i cava, així com la petjada de CO2 de les organitzacions vitivinícoles participants.

A nivell d’enologia i producció, destaquen aportacions com l’estudi per a la detecció de necessitats i identificació de les millores potencials en l’estabilitat del vi i ECOLLEVAT, un projecte pilot de producció de llevats ecològics per a l’elaboració de vins escumosos.

Pel que fa a l’àmbit de consumidor i mercat, Innovi ha realitzat un estudi d'hàbits de consum i compra en el sector de vi i cava i també ha iniciat un estudi de digitalització i e-commerce en el sector d'alimentació i begudes conjuntament amb altres clústers alimentaris.

A més, la Comissió de Projectes d’Innovi ha seleccionat i presentat 13 projectes més, amb un pressupost de 3,5 milions d’euros, que estan pendents de resolució i que seguiran aportant solucions innovadores en aquestes àrees.

La Comissió de Projectes d’Innovi està formada per Codorníu, Gramona, Juvé i Camps, Eurecat, Institut Català del Suro, l’Institut d’investigació IRTA i la Universitat Rovira i Virgili, empreses i organismes associats amb una implicació directa en la valoració i impuls dels projectes d’innovació que el Clúster gestiona.

INNOVI representa el clúster del sector vitivinícola català i promou la competitivitat de les empreses associades per poder afrontar favorablement la globalització mitjançant la innovació.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.