Vegueria del Penedès

CURS 2018-19

Les AMPA de les escoles públiques d'Igualada reclamen a la Generalitat i l'Ajuntament un augment de places


ACN Igualada

08-05-2018 12:05

Lamenten la inferioritat de l'oferta de places públiques (el 36%) davant de la concertada (64%)

Alumnes de l'escola Ramon Castelltort d'Igualada entrant al centre aquest dilluns al matí. ACN

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Les AMPA de quatre de les cinc escoles públiques d'Igualada reclamen a la Generalitat i l'Ajuntament de la capital de l'Anoia que augmentin l'oferta de places públiques a la ciutat i que es reguli la "sobreoferta de l'escola privada-concertada". Segons denuncien, els cinc centres públics representen només el 36% del total de l'oferta, tot i que han captat el 43% de les preinscripcions de nous alumnes de P-3 de cara al curs 2018-19. En un comunicat, els centres relaten que les nou escoles concertades de la ciutat compten amb una oferta de 350 places (el 64% del total). Així doncs, els pares i mares de l'escola pública d'Igualada demanen que s'augmenti l'oferta de places públiques fins assolir un "50-50 amb les de l'escola privada" per "garantir l'accés a l'escola pública per a totes les famílies".

En un comunicat, les AMPA relaten que "en un context de fort descens de la natalitat", del total de 413 preinscripcions a P-3 registrades per al curs 2018-19, un 43% (178) han estat per a les escoles públiques. L'oferta inicial d'escola pública a Igualada era de 197 places (el 36% de les 547 places totals). Per contra, les escoles concertades han registrat 235 preinscripcions (el 56%), partint d'una oferta inicial de 350 places (el 64%).

Les associacions de mares i pares de quatre escoles públiques (Dolors Martí, Emili Vallès, Gabriel Castellà i García Fossas) reclamen a la Generalitat i l'Ajuntament d'Igualada que "treballin activament per corregir aquesta situació 'sui generis' d'Igualada" i que "augmentin l'oferta de places públiques fins a assolir un 50-50 amb les de l'escola privada per tal de garantir l'accés a l'escola pública de totes les famílies".

Segons denuncien a través d'un comunicat, famílies "que tindrien la intenció de matricular els seus infants a la xarxa pública veuen limitat el seu dret a causa de l'escassetat d'oferta, que limita d'antuvi les opcions de tria". En aquest sentit, ressalten que en el conjunt de Catalunya la xarxa pública escolaritza el 67,2% de l'alumnat de Primària, una xifra que "deixa Igualada en una posició molt desavantatjosa".

Les associacions de mares i pares creuen que "l'educació pública garanteix als futurs ciutadans igualadins i igualadines la igualtat d'oportunitats, l'èxit educatiu, l'esperit crític i la cohesió social, pilars fonamentals per al progrés de qualsevol societat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.