Vegueria del Penedès

VIA PÚBLICA

Grafits, cartelleria i publicitat embruten les façanes de Sant Sadurní sense que el govern del PdeCat i ERC actuï


PSC Sant Sadurní Sant Sadurní d'Anoia

13-06-2018 15:04

Grafits, cartelleria i publicitat. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

A l’habitual brutícia present en els carrers i places de Sant Sadurní d’Anoia, s’hi suma l’actual proliferació de grafits, cartelleria i publicitat en espais de la via pública no autoritzats.

Façanes ben visibles dels principals carrers del centre de la vila s’han omplert en els darrers mesos de grafits, cartelleria i publicitat, a la qual també s’hi ha sumat el consistori, enganxant informació relacionada amb les diferents regidories de l’Ajuntament.

El govern del PDECAT i ERC no solament no fa complir l’Ordenança de Civisme, sinó que contribueix al seu incompliment.

Per aquest motiu, i davant de les reiterades queixes dels ciutadans/es, el Grup Municipal Socialista ha presentat una moció on sol·licita de forma urgent que el govern retiri de forma immediata la cartelleria i publicitat dels espais de la via pública no autoritzats, repari aquells espais que hagin patit desperfectes per aquesta acció, i vetlli pel compliment de l’Ordenança de Civisme.

Susanna Mérida (portaveu del Grup Municipal Socialista): “Cada dia que passa el poble mostra un pitjor grau de brutícia i deixadesa, a la que actualment inclús el Govern d’ERC i PDECAT hi està contribuint!”.

El Grup Municipal Socialista recorda que durant el primer trimestre del 2013, la regidora de governació socialista, la Sra. Silvia Chavarri, va endegar la campanya “Contaminació visual”.

En aquesta campanya es va informar les entitats i associacions de la vila sobre la necessitat de complir amb l’ordenança de civisme, i es va fomentar el bon ús de les cartelleres municipals, per evitar que es pengés propaganda i publicitat en indrets dels espais de la via pública no autoritzats.

Es va portar a terme una neteja de tota la cartelleria, inclosa la col·locada en les parets dels diferents ponts de la vila indicant la prohibició expressa de posar-hi publicitat.

També, des del servei de via pública, es va portar a terme una neteja i adequació de totes les cartelleres municipals, per tal de poder oferir aquests espais d’informació que les entitats i associacions necessiten per publicitar les seves activitats.

A partir d’aquella campanya, es va notar un canvi substancial en l’ús de les cartelleres municipal, així com l’abandonament de l’ús d’espais de la via pública no autoritzats per aquestes qüestions, sense necessitat d’iniciar una campanya sancionadora.

La manca de diligència de l’actual equip de govern ha provocat que en els darrers mesos, i malgrat que aquella campanya havia aconseguit uns bons resultats i estables en el temps, hagi tornat a reproduir-se una situació que estava superada, tornant a embrutar les façanes de la vila.

L’article 19 de l’Ordenança de Civisme especifica de forma clara que la informació i propaganda únicament es podrà col·locar a les cartelleres municipals a tal efecte instal·lades, i la prohibició expressa de col·locar-la sense autorització en cap altre espai.

El govern de Sant Sadurní d’Anoia no solament no fa complir la normativa vigent, sinó que també utilitza aquests espais prohibits per posar informació de les seves regidories.

El Grup Municipal Socialista sol·licitem també de forma immediata que s’iniciï una nova campanya informativa a les entitats i associacions sobre el contingut de l’article 19 de l’Ordenança de Civisme, i la disponibilitat de cartelleres municipals perquè en puguin fer ús com espais autoritzats d’informació.

Grup Municipal del PSC de Sant Sadurní d’Anoia

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.