Vegueria del Penedès

LITERATURA INFANTIL

‘La Gea, flor de la posidònia’ surt de gira


Bàrbara Scuderi Vilanova i la Geltrú

02-10-2018 12:25

L’escriptora Lola Rojas continua les presentacions de la seva novel·la el proper dissabte a la Masia d’en Cabanyes

L’escriptora Lola Rojas. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Des de la primera vegada que La Gea, flor de la posidònia (Cep i la Nansa, 2018) va aparèixer a les llibreries, fa pocs mesos, no ha deixat de presentar-se en diferents espais literaris, biblioteques o centres escolars. I és que la Gea, té la virtut de ser molt més que la protagonista d’una novel·la infantil, representa l’equilibri entre el mar i  la terra, entre la realitat i la ficció, un món infantil i un món adult que poden coincidir, però també viure contradiccions.

La faula, en que al costat de la Gea i la seva família de pescadors, del Barri de Mar vilanoví, hi ha una gavina, una gamba, un peix lluna... que mica en mica representen, en cada capítol un nou repte per a la protagonista.

La novel·la és un conte, un relat i també una poesia. Una mirada preocupada pel medi ambient, fruit també d’un acurat treball d’investigació en les tradicions marineres ancestrals, la vida d’una petita família que podria representar a tantes de la seva època, amb una particularitat: la Gea. Una nena de deu anys, inquieta i valenta, tant, que pot ser capaç de no amagar les seves pors. I la seva mirada, és una mirada quasi insòlita, però natural, propera i màgica al mateix temps.

“Vaig incorporar aquest personatges, precisament per permetre elements màgics dins de la història, perquè és el que permet als infants aprendre d’anècdotes concretes, a partir de l’exemple i al mateix temps com somiant”, explica Lola Rojas.

A les portes de la presentació d’aquest dissabte a la Masia d’en Cabanyes, en el marc del Festival Arts i Natura, a partir de les 11 hores, Rojas treu de gira la Gea, acompanyada d’una activitat lúdica per als més petits. I també serà el proper 20 d’octubre a la Biblioteca Armand Cardona de Vilanova i la Geltrú. Després d’haver estat a Sitges i Barcelona, entre d’altres pobles i ciutats.  

En l’acte del proper dissabte també donarà a conèixer petits secretes de la novel·la, com ara una porta, de les il·lustracions de la vilanovina Glòria Fort, “què és una porta i adreça real”, o referències a peticions dels seus fills, Cèsar i Júlia, a qui dedica el llibre.

“La veritat és que moltes persones han fet possible la Gea”, explica Rojas. “Des de la Glòria, que amb les seves il·lustracions, des del primer dia em va enlluernar, fins a l’editorial, les persones amb qui em vaig entrevistar per aprendre més del món mariner... amistats, familiars”.

Una aventura, que va començar com un poema, ja és una novel·la infantil emblemàtica, que recull l’esperit per la necessitat de mantenir un medi ambient en equilibri, i capaç de transmetre tradicions al costat d’una sèrie de màgiques aventures, que esdevenen tot un aprenentatge. Són molts els missatges i molts els detalls, que obliguen a reconèixer en La Gea, flor de la posidònia, un gran treball per part de la seva autora.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.