Vegueria del Penedès

DIA MUNDIAL DELS INFANTS

Espais familiars i l'Ajuntament de Vilanova es manifesten a favor dels drets del infants


Cristina Poyatos Vilanova i la Geltrú

20-11-2018 20:27

Avui es commemora el Dia Mundial dels Infants s’ha realitzat la lectura d’un manifest

Espais familiars i l'Ajuntament de Vilanova es manifestes a favor dels drets del infants. Cristina Poyatos

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest dimarts al matí ha tingut lloc a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú la lectura del manifest del Dia Mundial dels Drets dels Infants. Hi ha assistit a l’acte l’alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras; Jordi Medina, regidor d’infància, adolescència i joventut i participants dels Espais Familiars de 0-3 anys.

Medina ha senyalat durant la lectura que “hem de prendre consciència que la nostra cultura, en termes antropològics, emana dels drets dels infants. Malauradament encara som lluny de que l’acceptació dels drets dels infants siguin afectius a la vida pràctica, hem de continuar reivindicant i posar en el centre d’atenció de tothom els infant, tant a títol individual, com col·lectiu. Els drets tenen sentit únicament si ens els prenem seriosament, els respectem, els impulsem i els garantim i, per això, els adults i les institucions tenim una important responsabilitat per facilitar als infants i adolescents l’exercici dels seus drets. La nostra tasca com educadors de la família, els centres docents, i de la societat és obrir finestres perquè infants i adolescents comprenguin els seus drets, vivint-los i exercint-los com a ciutadans de ple dret”.

Neus Lloveras, per la seva part, ha comentat que “aquest manifest recull el consens per part de tots els grups polítics representats a l’Ajuntament de Vilanova, de facilitar als infants i joves les possibilitats reals de participar i exercir la seva ciutadania amb ple dret. Aquest és un compromís irrenunciable que l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que comença per situar a la infància en un lloc central i prioritari de les polítiques públiques d’una manera global a tota l’organització municipal. De fet ja s’està promovent aquesta línia i l’any que ve, el 2019, l’Ajuntament impulsarà un treball transversal per elaborar el pla local d’infància i adolescència, en el qual, òbviament, se sentirà també la veu dels infants i els joves de la ciutat”. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.