Vegueria del Penedès

ALTRES OPCIONS

Una multinacional tecnològica vol instal·lar-se als terrenys del Logis Penedès amb una inversió de 100 MEUR


Ramon Filella Banyeres del Penedès

27-11-2018 18:25

L’Ajuntament de Banyeres vol ser l'interlocutor amb la Generalitat per facilitar la implantació d’aquesta empresa alternativa al Logis

Pla picat de l'alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, mirant a càmera amb els plànols del Logis Penedès estesos a la taula del seu despatx. A

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, ha anunciat avui que una empresa de noves tecnologies d'àmbit internacional ha presentat una oferta per a radicar-se al municipi en els terrenys destinats al centre logístic Logis Penedès. De concretar-se aquesta opció seria una alternativa al Logis Penedès, un projecte que, des que es va conèixer, ha tingut reticències per part del territori.

La nova empresa, de la qual Benach no ha volgut avançar el nom, està vinculada al món de les tecnologies i la investigació i la seva implantació permetria la creació de més de 200 llocs de treball de qualificació mitjana i alta. Hi hauria una primera inversió de 15 milions d'euros, però amb l'objectiu a mitjà termini d'incrementar aquesta xifra fins els 100 milions d'euros totals.

Benach ha explicat que “hi ha hagut ja les primeres reunions amb la Generalitat i ara estem a l'espera de veure cap on va el tema. Estem davant d'una magnífica alternativa al Logis Penedès que, per altra banda, es podria radicar en altres zones de la comarca sense necessitat d'afectar l'entorn com si passaria si s'instal.la a Banyeres”.

L'empresa és internacional però amb accionariat català i la seva implantació, segons Benach, podria suposar un gran pas endavant pel poble i pel conjunt de la comarca del Baix Penedès. Diversos alcaldes baixpenedesencs ja tenen informació sobre el projecte i Benach buscarà en les properes setmanes fer un front comú per a negociar amb la Generalitat.

Cal tenir present que el projecte del Logis Penedès està en una fase avançada i que, qualsevol canvi, s'hauria de fer amb rapidesa. L'alcalde ha assenyalat que el “mes de gener donarem a conèixer el nom de l'empresa i sabrem més coses sobre el vist-i-plau de la Generalitat, però crec que és una oportunitat que no podem deixar escapar. Des de la direcció de l'empresa ens han dit que, si no tenen una resposta positiva, buscaran alternatives fora d'Europa”.

Modificació de crèdit

Per altra banda, Amadeu Benach s'ha mostrat molt contrariat per la postura presa pels partits de l'oposició banyerenca en el darrer ple municipal. L'oposició de PSC i PDCat, que són majoritaris, no va voler aprovar una modificació de crèdit del pressupost destinada a cobrir les despeses generades per l'arranjament de les destrosses ocasionades al municipi arran de les inundacions de l'últim mes i també per a cobrir les despeses de caire judicial per l'imputació de l'alcalde per col.locar estelades a les rotondes del terme i per les denúncies de Fecsa-Endesa vinculades amb  la batalla ajuntament-companyia pel soterrament d'una línia d'alta tensió.

Benach ha explicat que “no ens han donat cap raó per la negativa i la veritat és que no ho entenc. Trobo inaudit que diguin no a cobrir les despeses dels danys de les inundacions i sobre els costos del procés contra Fecsa-Endesa que vàrem acabar guanyant”. Sobre el tema de les estelades assenyala que “en aquest cas m'ho esperava del PSC perquè és un dels partits del 155, però que el PDCat ho recolzi quan va pel món fent-se fotos de proindependentisme és incomprensible”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.