Vegueria del Penedès

DRET A TANTEIG

L'Ajuntament de Vilanova adquereix 10 pisos d'entitats bancàries per a "emergències socials"


Cristina Poyatos Vilanova i la Geltrú

21-01-2019 19:21

La despesa ha estat de 400.000 euros, amb les obres d'adequació incloses

L'Ajuntament de Vilanova adquereix 10 pisos d'entitats bancàries per a "emergències socials". Cristina Poyatos

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquest dilluns al matí l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha fet una visita amb el regidor d’Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient, Xavier Serra, a un dels 10 pisos que l’Ajuntament de la ciutat, a través de l’Oficina Local de l’Habitatge, ha adquirit durant el 2018 per destinar a habitatge social. Es tracten de pisos d’entitats bancàries que el consistori va adquirir pel dret de tanteig contemplat en la Llei de Dret de l’Habitatge de Catalunya.

L’ajuntament entregarà els pisos que estiguin complint la normativa d’habitabilitat i que estiguin equipats. Aquest projecte en concret, ha explicat en Xavier Serra que “des de l’entrada al govern d’Esquerra Republicana , un dels nostres objectius ha estat resoldre les emergències socials que representen els desnonaments. Per tant, hem treballat molt en la línia d’ampliar el parc públic d’habitatges i, en aquest cas, hem aprofitat la possibilitat d’adquirir una sèrie d’habitatges, en concret, 10. Aquests seran destinats a la mesa d’emergència social per les famílies que tenen problemes habitacionals per causes econòmiques. Aquest és un programa que la intenció és seguir portant-lo a terme. En el pla de pressupostos que estem treballant, ara també s’incorpora aquesta possibilitat.”

Al mateix temps, el regidor ha senyalat que “aquests habitatges estan destinats a persones que de manera urgent es troben sense casa. És a dir, són gent que normalment estan desnonats perquè no poden fer front a la hipoteca o per altres qüestions econòmiques. Són gent amb un nivell elevat de precarietat”. A l’hora de fixar el preu del lloguer Serra comenta que “normalment el que es fa des de la mesa d’emergència és estudiar els casos de tothom i s’estableix el lloguer que es considera que amb les seves condicions econòmiques poden fer front. Per part de les persones que entren en aquest programa es mesuren les seves possibilitats i ells mateixos adquireixen el compromís de fer front aquest lloguer per mínim que sigui, adequat a les seves possibilitats. Si hi ha gent que no té ingressos també es valora, la necessitat des de serveis socials estan molt presents a l’Ajuntament. Estudien les possibilitats de cadascú i en base a això s’estableix un compromís en relació amb les famílies i l’Ajuntament”

Pel que fa al procés d’adquisició dels pisos, el regidor explica que “ha sigut un procés bastant apremiant, o sigui, les entitats tenen la obligació de desprendre’s d’aquests habitatges per llei i aleshores el que fa el programa que porta des de l’Agència catalana d’habitatge és posar aquests habitatges a la nostra disposició durant uns dies molt limitats, concretament uns 10, durant aquests temps els tècnics han de fer l’estudi de cada un dels pisos. Fem un primer triatge en base al preu i a la ubicació i posteriorment fem una inspecció in situ. En funció del seu estat i de les necessitats d’obres o rehabilitació llavors es fa una tria”

Quan al cost dels 10 pisos, Serra declara que “han sigut uns 400.000€, contant escriptures, les petites obres que s’hagin hagut de fer”. En relació amb això el regidor ha expressat que “hem signat un acord amb la Generalitat per el qual ens finançaran aquesta adquisició d’habitatges, per tant, la qual cosa és possible que l’any vinent no hi hagi una partida tan gran com la que hi ha hagut aquest any, però que sí que comptem amb el finançament d’un programa de la Generalitat”.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.