Vegueria del Penedès

MÚSICA POPULAR I TRADICIONAL

Miquel Gil, primer cap de cartell del FIMPT 2019


Redacció Vilanova i la Geltrú

31-01-2019 14:40

El músic valencià presentarà el seu nou treball 'Geometries' el 16 de juny a Vilanova

Miquel Gil, primer cap de cartell del FIMPT 2019. Miquel Gil

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Miquel Gil actuarà a Vilanova i la Geltrú dins de la 39a edició del FIMPT, el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional. El músic valencià presentarà el seu nou disc, "Geometries", un treball polièdric de cançons, cants oberts, vocació modal i temes amb textures noves.

Gil és un referent dins de la música d'arrel tradicional. Fundador de "Al Tall", n'ha estat baixista, percussionista, ocasionalment guitarrista, i dolçainer, però la veu és l'instrument que li permet expressar-se millor. Actualment és considerat una de les grans veus del panorama musical mediterrani.

A "Geometries" el músic valencià presenta cançons de nova composició, cants oberts, a l'estil de la música andalusí, de vocació modal, temes on desenvolupar sonoritats i textures damunt de melodies tradicionals. També hi ha poesia contemporània, amb poetes que ja han estat musicats en altres ocasions per Gil (V. A. Estellés, Enric Cassasses, Anna Montero, Teresa Pascual) i amb noms nous (com Inma Manyez, Begonya Pozo, Rosa Roig). "Geometries" és fruit de cinc anys de feina.

El nou treball de Miquel Gil es podrà escoltar el diumenge 16 de juny, en la 39a edició del FIMPT, que enguany es durà a terme el cap de setmana del 14 al 16 de juny.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.