Vegueria del Penedès

DEFENSA FORESTAL

Ajuntament i propietaris forestals de Cubelles es reuneixen per valorar l'adhesió a l'ADF Garraf


Redacció Cubelles

22-04-2019 Última revisió: 23-04-2019 8:41

Tot i que l'ha de tramitar el Consistori, cal el suport d'almenys el 30% dels propietaris

Ajuntament i propietaris forestals de Cubelles es reuneixen per valorar l'adhesió a l'ADF Garraf. Ajuntament de Cubelles

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La regidoria de Medi Ambient va convocar, recentment, els prop de 200 propietaris forestals de Cubelles, amb l'objectiu de posar sobre la mesa l'opció d'adherir aquests boscos a l'àmbit de protecció de l'ADF Garraf. A la trobada, que es va portar a terme al Centre Social Joan Roig i Piera, va aplegar uns 40 propietaris forestals de Cubelles.

L'ADF Garraf, formada pels municipis de Vilanova i la Geltrú i Canyelles i els propietaris forestals que s'hi han inscrits, forma part de la Federació ADF Penedès-Garraf. Entre els seus objectius està l'elaboració i execució col·lectiva de programes de vigilància i prevenció d'incendis, campanyes de divulgació entre els propietaris forestals, sensibilització, suport a l'extinció d'incendis... Per entrar a formar-ne part, cal que ho formalitzi l'ajuntament per acord de ple amb el suport d'almenys el 30% dels propietaris.

L'adhesió a l'ADF Garraf permetrà acollir-se a subvencions per al tancament perimetral de terrenys forestals de tipus públic, la neteja de boscos, el suport econòmic per neteges per als propietaris privats, entre d'altres.

Adhesió a l'associació de propietaris forestals del Garraf

Per altra banda, el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Hugué, ha explicat que l'Ajuntament està valorant la possibilitat d'adherir-se a l'Associació de Propietaris Forestals del Garraf "que estan fent una molt bona feina en la neteja de boscos i prevenció d'incendis". Els propietaris associats, pel fet de ser-ho, tenen uns avantatges en la subvenció per netejar espais perimetrals a nivell públic. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.