Vegueria del Penedès

ELECCIONS MUNICIPALS

Vilafranca en comú vol crear "carrers de vianants en punts estratègics que comunicaran els equipaments amb més contingut social"


Redacció Vilafranca del Penedès

15-05-2019 9:37

'És imprescindible anar treballant per a una ciutat cada vegada més lenta, una ciutat a la mida de les persones que ens movem caminant'

Vilafranca en comú vol crear "carrers de vianants en punts estratègics que comunicaran els equipaments amb més contingut social". Vilafranca en comú

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Vilafranca en comú vol crear "carrers de vianants en punts estratègics que comunicaran els equipaments amb més contingut social". El projecte Vila passejable es basa en "la creació de carrers de vianants en punts estratègics, que anomenem eixos cívics, que comunicaran els equipaments amb més contingut social, com escoles, centres sanitaris i equipaments cívics, esportius i culturals".

Per a la formació "és imprescindible anar treballant per a una ciutat cada vegada més lenta, una ciutat a la mida de les persones que ens movem caminant, amb la voluntat d'aconseguir que la vila sigui una vila passejable en tota la seva dimensió i en tots els seus recorreguts bàsics i per tant en tota la seva transversalitat física".

Des de Vilafranca en Comú proposen d'entrada quatre grans eixos cívics com a punt de partida que connectaran diferents espais de Vilafranca:

1. De l'hospital als instituts Eugeni d'Ors i Alt Penedès.
2. De la zona esportiva als equipaments de la llosa i l'estació.
3. Del Ricard Fortuny a l'Institut Milà i Fontanals, i
4. Del CAP nord al Cristòfor

Aquesta idea de vila passejable cal superposar-la al concepte de ciutat jugable, que "vol dir que els infants no han d'estar tancats en un recinte exclòs on desenvolupar les seves inquietuds, sinó que tota la vila i en totes les seves dimensions de l'espai públic ha de poder esdevenir un espai contínuament jugable, tenint cura des dels espais específicament per als nens i nenes, els entorns jugables, al voltant de les escoles fins a la dimensió total de la vila".

Per a Vilafranca en comú, "aquesta idea de vila més lenta, està íntimament vinculada a la reducció progressiva de la presència dels vehicles a l'espai públic, estiguin en moviment o estiguin estacionats, i per tant a un progressiu augment de l'espai públic sigui per a vianants. És el principi de la inversió modal, posant per davant els vianants, després les bicicletes, el transport públic i en darrer terme el vehicle privat -cotxes i motos-. A més, els vehicles no podran superar els 30 km/h en tota la ciutat".

De la mateixa manera veuen imprescindible treballar per fer universal la mobilitat amb bicicleta, i per això és "fonamental la disposició dels espais específics per a la bicicleta amb la garantia de la seguretat pròpia amb carrils bicicleta, o bé amb espais compartits amb els vehicle rodats, quan aquest tingui un control real de la seva velocitat, o bé amb els espais compartits -plataforma única- amb els vianants i per tant la seguretat aquí està del costat dels vianants, i per això són les regles de comportament de la bicicleta les que cal tenir molt treballades i molt ben explicades. Tots aquests arguments caldrà progressivament traslladar-los als altres modes i ginys de desplaçament personals com els patinets, els patinets elèctrics".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.