Vegueria del Penedès

ESTIU 2019

L'Alt Penedès posa en marxa la tercera edició de la campanya de Cuina d'estiu


Redacció Vilafranca del Penedès

12-06-2019 16:16

Es posaran en valor dos productes de proximitat i de temporada: el préssec d’Ordal i el meló autòcton

L'Alt Penedès posa en marxa la tercera edició de la campanya de Cuina d'estiu. CC Alt Penedès

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el Gremi Comarcal d’Hostaleria i Turisme i l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès, amb el suport de la Diputació de Barcelona, fan una nova acció de promoció dels productes agroalimentaris. Aquest dimarts es va presentar en roda de premsa aquesta nova acció de promoció “El Penedès, tasta’l”, que tindrà lloc durant el cap de setmana del 14-16 de juny.

Susanna Mérida, consellera comarcal de Promoció Econòmica i Productes de la Terra, va explicar que després de l’èxit de les 3 edicions de les “Jornades de Portes Obertes” i les 2 edicions de “La Cuina d’Hivern” i “La Cuina d’Estiu”, s’havia tancat un nou acord amb el Gremi de Restauració de l’Alt Penedès i l’Associació d’Artesans Agroalimentaris de l’Alt Penedès per posar en marxa una oferta gastronòmica de cap de setmana basada en els productes agroalimentaris tradicionals i de qualitat propis de la temporada d’estiu al Penedès.

En aquesta 3a edició de “La cuina d’estiu”, es posaran en valor dos productes de proximitat i de temporada: el préssec d’Ordal i el meló autòcton.

Joan Carles Segura, vicepresident del Gremi de Restauració de l'Alt Penedès i propietari del Restaurant Casino, de Vilafranca, va explicar que enguany 18 restaurants (2 més que l’any passat), de 8 municipis de la comarca de l’Alt Penedès, donaran el tret de sortida a la temporada d’estiu oferint un menú “El Penedès, tasta’l”, a un preu tancat de 25 o 30 €.

Josep Esteve, productor de préssecs d’Ordal, va explicar que la característica que diferencia aquests préssecs no és la varietat, sinó el fet que es cullen quan estan madurs. El clima del Penedès (especialment aquest any), amb nits fresques i dies no molt calorosos, i el fet que els conreus siguin de secà, fa que els préssecs creixin molt i siguin molt dolços; per contra, la producció és petita perquè es poden collir pocs quilos per hectàrea. La temporada del préssec del Penedès va començar oficialment el cap de setmana passat, amb la inauguració del Mercat del Préssec d’Ordal (Subirats), que es perllongarà fins a finals d’agost.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.