Vegueria del Penedès

PACTES DE GOVERN

L'assemblea de Som VNG descarta donar suport a ERC i no votarà a favor d'Olga Arnau


Redacció Vilanova i la Geltrú

13-06-2019 21:26

La formació apostava per un govern de coalició amb ERC i la CUP, però les negociacions no han prosperat

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'assemblea de Som VNG ha descartat donar suport a ERC aquest dissabte i el grup municipal no votarà a favor de l'investidura de la republicana Olga Arnau com a alcaldessa. La formació apostava per un govern de coalició d'esquerres amb ERC i la CUP, però les negociacions no han prosperat.

La formació lamenta que "la proposta de govern d’esquerres no ha tingut èxit per la negativa d’ERC per fer possible una alternativa de canvi a la ciutat" i ha apostat per una formació de govern que "anava en contra del nostre compromís amb la ciutadania que ens ha votat: fer fora del govern a JxCat i PSC com a les dues potes de la sociovergència".

La proposta d’ERC, és a dir, un govern independentista i de majoria d’esquerres, exclou d’entrada a SOM VNG, ja que no és un partit independentista i aposta per un govern d’esquerres al 100%. Així doncs, Som VNG assegura que "en cap cas podem donar suport a una investidura que, acte seguit, formarà un govern amb una lògica aliena a les qüestions de ciutat. Un vot que serviria, molt probablement, per investir un govern d’ERC i JxCat en diferit, i per tant continuista".

Per a la formació, la proposta d’acord programàtic que se’ns ha plantejat és "un document que només presenta generalitats i està mancat d’un clar ordre de prioritats". A més, diu que en la majoria de punts es tracta de "mesures que o bé són poc menys que complir amb la legislació vigent, o bé es tracta de complir amb les competències bàsiques que té qualsevol ajuntament, o fins i tot implementar dictàmens ja aprovats pel Ple de l’Ajuntament".

L’assemblea de SOM VNG ha considerat que és molt probable que el document acabi sent paper mullat en poc temps.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.