Vegueria del Penedès

PACTES DE GOVERN

La CUP votarà a favor d'Olga Arnau com a alcaldessa i Junts per Catalunya encara manté la incògnita


Redacció Vilanova i la Geltrú

13-06-2019 23:05

L'assemblea de la CUP ha donat suport a l'acord d'investidura i Junts demana una reunió urgent a tres bandes

L'assemblea de la CUP votarà a favor d'Olga Arnau (ERC) com a alcaldessa. CUP

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'assemblea de la CUP ha decidit votar a favor de la republicana Olga Arnau com a nova alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, que podria sumar també els vots de Junts per Catalunya, que encara manté la incògnita. La candidatura d'unitat popular havia apostat en les darreres setmanes per un pacte de govern d'esquerres amb ERC i Som VNG, però descartant Junts per Catalunya. Finalment no ha estat viable aquesta entesa i la formació ha decidit mantenir el vot favorable a ERC per impedir que l'alcaldia fos per al socialista Juan Luís Ruíz. L'assemblea ha donat suport a l'acord d'investidura, però de moment no hi ha un pacte de govern estable.

Per la seva part, Junts per Vilanova ha dit que emplaça ERC a seguir negociant després de l'investidura, després de dies de negociacions creuades a quatre bandes: "ahir 12 de juny va tenir lloc la primera reunió a quatre bandes entre ERC, JXCAT, CUP i SOM VNG. ERC va aportar un document, sobre el qual es va treballar, i del qual se’n van derivar unes propostes d’acord d’investidura, que les respectives assemblees haurien de validar. En acabar la reunió, la CUP va presentar un text que proposava un marc regulador per a les negociacions posteriors a la investidura, sobre el qual es va acordar també que s’hi treballaria. Aquest matí JXCAT ha traslladat a ERC un altre document que incloïa l’acord d’investidura ja consensuat, i les modificacions que ha considerat oportunes sobre el Marc Regulador. Tenint en compte que es tracta d’unes negociacions a diferents bandes, lamentem que ERC no hagi compartit la contraproposta de JXCAT amb la resta de les parts; amb la qual cosa, actualment, no existeix cap acord tancat. Donat per entès que SOM VNG ha decidit no facilitar la investidura d’Olga Arnau; emplacem a ERC a que convoqui, amb la màxima celeritat, una reunió amb les tres parts que es mantenen en la negociació".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.