Vegueria del Penedès

FESTIVAL DE CINEMA DE SITGES

Obren la convocatòria de projectes per al Sitges Pitchbox 2019 del festival de cinema


Redacció Sitges

28-07-2019 11:26

Llargmetratges de terror, ciencia ficció o fantàstic en fase de desenvolupament poden inscriure's fins al pròxim 21 d'agost

Obren la convocatòria de projectes per al Sitges Pitchbox 2019 del festival de cinema. Festival de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La plataforma Filmarket Hub ha obert la convocatòria de projectes per a Sitges Pitchbox 2019, una nova edició de l'esdeveniment internacional de pitching que organitza al costat del Festival de Sitges. La convocatòria està dirigida a llargmetratges de terror, ciència-ficció o fantàstic en fase de desenvolupament, els quals podran inscriure's fins al pròxim 21 d'agost a través del mercat online de Filmarket Hub.

Entre tots els projectes candidats, set seran seleccionats per a participar en l'esdeveniment, que tindrà lloc el 4 d'octubre en el marc del festival. Mantenint el reeixit format de les anteriors edicions, els seleccionats disposaran de set minuts per a realitzar un pitch de venda amb suport visual davant productors, executius de televisió, agents de vendes i distribuïdors. Una vegada finalitzada la sessió de pitching, el jardí de l'Hotel Meliá acollirà el coctel de networking i la cerimònia de premis, on tots els participants podran compartir impressions i contactes. Addicionalment s'habilitarà una zona de taules on poder concertar reunions one-*to-*one durant tota la tarda.

Gràcies a la Diputació de Barcelona els projectes seleccionats tindran accés a una atractiva bossa de premis. El primer premi són 5.000€ per a despeses de desenvolupament. També es lliuraran dues bosses de viatge per a assistir i presentar el projecte en el Bucheon International Film Festival (Corea del Sud) i en Blood Window (l'Argentina), la secció de cinema fantàstic del mercat Finestra Sud, el més important de Llatinoamèrica.

Paral·lelament, tots els projectes inscrits en la convocatòria seran valorats per a una possible selecció en The Crouching Tigers Project Lab, una trobada de coproducció i cofinançament dins de les activitats del International Film Festival & Awards de Macau. A més, un projecte de la convocatòria optarà a un acord de distribució amb Elamedia Estudis amb una inversió valorada en 30.000€.

Cada any Sitges Pitchbox inclou una xerrada inicial per part d'un cineasta destacat. Entre els últims convidats destaquen el director mexicà Guillermo Del Toro o l'actor estatunidenc Ron Perlman. En les pròximes setmanes s'anunciarà el convidat especial que prendrà el relleu per a aquesta nova edició.

Des de 2015 Sitges Pitchbox ha propiciat diversos acords de coproducció i finançament, i varis dels projectes seleccionats en el passat ja es troben en fases finals de preproducció. Entre els títols que ja han estat produïts i estrenats destaca Sin fin, l'opera prima dels germans Alenda que va ser nominada al Goya per millor direcció novella i es va portar la Biznaga de Plata al millor actor (Javier Rey) en el Festival de Màlaga. També Ánimas, pel·lícula de terror psicològic dirigida per Laura Alvea i José F. Ortuño, que va ser estrenada en el passat Festival de Sitges i actualment està disponible en Netflix.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.