Vegueria del Penedès

POLÍTICA COMARCAL

El nou Consell Comarcal governat per PSC i JxCat s’apuja el sou de forma opaca


CUP-Amunt Vilanova i la Geltrú

08-08-2019 15:05

Masia Cabanyes, seu del Consell Comarcal del Garraf. Eix

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Des del grup comarcal de CUP-Amunt, format per regidores de Capgirem Vilanova i la Geltrú- CUP, Guanyem Sitges i CUP Cubelles, volem manifestar que estem en total desacord amb la pujada de les retribucions per assistència que cobraran els i les conselleres comarcals, en especial les del govern, amb el suport implícit i descarat del grup de Ciutadans.

Aquesta pujada de les assignacions es fa sense establir un topall de retribució màxim anual i no deixa de ser una manera de que els consellers del govern, format per PSC i JxCat, s’assignin uns sous encoberts. Amb aquesta fórmula no han de renunciar als sous que reben de les altres administracions on tenen establertes dedicacions i que serien incompatibles amb dedicacions al Consell Comarcal.

A més de l’increment en les assignacions per assistència, el nou govern del Consell Comarcal ha creat un òrgan de govern anomenat Comissió Executiva que tindrà les funcions de seguiment i coordinació de les actuacions i projectes comarcals (descripció literal segons la poca informació que se'ns ha fet arribar), i que estarà formada per membres del govern, amb reunions quinzenals i una retribució per sessió de 200€ per conseller. No s'han volgut donar més explicacions sobre aquesta nova comissió ni les funcions pràctiques que tindrà.

Per part de diferents grups s'ha demanat poder tenir accés a les actes de les reunions d'aquesta nova comissió i tot i que no s'han negat a lliurar-les a la resta de grups tampoc han assegurat que la traslladarien.

Així doncs i per tot plegat, fent números pel cap baix els consellers comarcals del govern s'emportaran uns sous d'uns 12.900€ anuals en concepte de retribucions per assistències addicionals a les dedicacions que ja tenen assignades a altres administracions (ajuntaments, Diputació), d'una administració que només rep ingressos de convenis amb els diferents ajuntaments, i seran aquests els que s'hauran de fer càrrec d'aquest increment desmesurat i molt allunyat de la realitat quotidiana dels nostres ciutadans i ciutadanes.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.