Vegueria del Penedès

ENTREVISTA

L’art d’aprimar-se. Entrevista a Pere Tàpies


Bernat Deltell i Milà

02-06-2002 0:00

Pere Tàpias publica un llibre de receptes per als que han de fer règim

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Mongeta tendra amb vinagre al cava; amanida de pollastre, faves i ceps; canelons de porros, pastanagues, carbassó i albergínies, i sardines enrotllades amb espinacs són algunes de les originals receptes culinàries recollides en el darrer llibre de Pere Tàpias, El plaer d’aprimar-se. I és que el popular cantant i gastrònom inicia, amb aquest receptari a cura de Teresa Nolla, un nou rumb en la seva dilatada trajectòria vital. És el moment de “la saviesa culinària”, com diu ell mateix, i aquesta saviesa consisteix en menjar bé, amb bons ingredients, ben cuinats, acuradament preparats i on la qualitat substitueixi, definitivament, a la quantitat.

Problemes de salut

Problemes de salut van obligar Joan Collell, conegut amb el sobrenom de Pere Tàpias, aprimar-se prop de 40 quilos en sis mesos. A base de règim i de cures de balneari, el gastrònom va observar que es pot menjar i ser feliç encara que s’estigui sotmès a un règim. Això no obstant, la seva teoria pot ferir susceptibilitats. El que proposa és, ni més ni menys, dur a terme el règim des d’un restaurant. “Si tu vas a un restaurant -explica- estàs obligat a menjar el que et donen. És com quan vas a casa d’uns amics, que no tens més remei que menjar-te el que t’han preparat”. Tàpias proposa posar-se en mans de dos professionals, el metge i el cuiner. Són dues peces cabdals per a l’èxit del procés “perquè es poden fer moltes animalades si al darrera no hi ha un professional que guiï els teus passos”.

La teoria de Tàpias és aquesta: el professional de la cuina té tots els ingredients i estris per cuinar el plat que sigui. “Jo, per exemple, a casa meva no puc fer-me una amanida de brotons, fulles d’espinacs primerencs i cigrons perquè ni tinc els estris ni puc anar al mercat a comprar un quilo de pèsols. Em prendrien per boig”, explica. Així, doncs, per perdre 40 quilos, Tàpias proposa, com a base, peix, verdura, carn (bàsicament pollastre i conill) i llegums animat, tot plegat, amb espècies, soja, herbes, poc oli i vinagres aromatitzats perquè agafi gustet. I és que ningú ha d’oblidar que el llibre es diu El plaer d’aprimar-se, que vol dir, seogns Tàpias, “gaudir i menjar poèticament”.

El llibre és, si més no, sorprenent. Els noms dels plats són informatius, com ara filets de llenguado amb col i tomàquet. Vol dir exactament això. I és que Tàpias explica que no s’ha volgut fer literatura salada “perquè, precisament, la sal és el gran enemic dels que s’han d’aprimar”.

El disc

L’activitat de Joan Collell no té aturador. Els 40 quilos perduts aquests darrers mesos els ha tornat a recuperar, metafòricament parlant, gràcies a la satisfacció de veure com algunes de les seves cançons més emblemàtiques han tornat a sortir a la llum pública en format CD. Es tracta del disc Les meves cançons, que han tornat a ser gravades expressament per a l’ocasió i que tenen molt bona acollida “entre la generació de la moto, encara que aquesta, al llarg dels anys, vagi perdent cilindrada a causa de l’edat”, explica l’autor que ja fa anys deia que feia footing per la platja.


Entrevista publicada al diari AVUI, signada pel periodista Bernat Deltell i Milà

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.