Vegueria del Penedès

PREVENCIÓ

Una persona de 50 anys que fa tot el cribratge del càncer de còlon té un 20% de possibilitats de tenir un fals positiu


ACN Barcelona

28-11-2019 11:12

La sang trobada a la femta es pot deure a altres patologies benignes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Una persona de 50 anys que completa les 10 rondes de cribratge del càncer de còlon fins als 69 anys té més d'un 20% de possibilitats de tenir un fals positiu, segons un estudi que ha analitzat el risc acumulat dels falsos positius en el període 2000-2017. Els investigadors han arribat a la conclusió que aquest risc és del 16,2%, ajustat per edat, sexe i tipus de test. El perjudici d'aquests falsos positius, a més de l'emocional, és el fet d'haver-se de fer una colonoscòpia innecessària. La sang trobada a la femta, que aixeca les sospites, es pot deure a altres patologies benignes. Aquest treball, publicat a la revista 'Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention', l'han fet investigadors de l'Institut Català d'Oncologia i de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.