Vegueria del Penedès

FESTA MAJOR DE SANT PAU

El Ball de Diables de Ribes edita el conte infantil "1,2,3 Patapam"


Redacció Sant Pere de Ribes

12-12-2019 21:28

Es tracta d'un conte de Festa Major amb uns protagonistes molt especials

El Ball de Diables de Ribes edita el conte infantil "1,2,3 Patapam". EIX

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Un conte no només per a nens, 1,2,3 Patapam ha nascut per romandre en l’imaginari tradicional de Ribes. El Ball de Diables de Ribes publica aquest llibre, ideat en conjunt per la colla, amb fantàstiques il·lustracions de Jordi Inglada i el text original de Clàudia Raventòs, per divulgar un ball arrelat des de 1882 a Ribes, que continua creixent i la Festa Major de Sant Pau, el 25 de gener.

La història comença amb l’arribada dels nous tabals tradicionals de la colla, per substituir als ja cansats i vells, que esperen amb curiositat als nous membres, amb la certesa que vindran per estar a l’alçada de les circumstancies, docns la Festa Major de Sant Pau és a un pas d’arribar. Quina sorpresa! O no! O si! Si en voleu més l’haureu de llegir....

La redacció ha estat revisada i orientada per la psicopedagoga Rosa Antolín, per donar garantia d’un contingut, que a més d’ engrescar per a  la lectura o la fantasia, que desprenen els estris animats del Ball de Diables de Ribes, tenen un vessant didàctic i pedagògic acurat. Per un costat, el rerefons de la història d’un dels nous tabals, desplaçat, que gràcies a la mediació i al suport d’una maça, s’enforteix al costat del grup. I per un altre, en les darreres pàgines del llibre hi ha una relació de tots els estris i elements del Ball de Diables, rigorosament il·lustrats i amb les corresponents explicacions,  perquè després els més petits els puguin identificar en la propera Festa Major.

Un projecte que s’ha anat forjant des de fa més de dos anys, fins arribar a la seva recent edició. Surt a la venda aquest cap de setmana 14 i 15 a la Fira de Nadal de Ribes, amb un preu especial de fira i amb bosses de roba amb el tabal protagonista, quaderns d’ activitat per pintar i un especial concurs. També es pot aconseguir el conte a travès del web de la colla.

Aquest projecte és també solidari perquè destinarà part dels guanys a una associació d’ajut a la infàcia. A més de preparar activitats per a escoles i entitats.

La Festa Major de Sant Pau, inclosa al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya i el Ball de Diables de Ribes són l’ argument. Els protagonistes són els estris. 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.