Vegueria del Penedès

DIETA MEDITERRÀNIA

Un estudi relaciona la irregularitat en els horaris dels àpats del cap de setmana amb l'obesitat


ACN Barcelona

18-01-2020 10:19

Té a veure amb el rellotge biològic

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Un estudi de la Universitat de Barcelona conclou que la irregularitat en els horaris dels àpats durant els caps de setmana podria estar relacionada amb un augment en l'índex de massa corporal. Aquests resultats, publicats a la revista 'Nutrients', es van obtenir independentment de factors com la qualitat de la dieta, el nivell d'activitat física o el cronotip. El major efecte es produeix a partir de 3,5 hores de diferència horària respecte a la resta de dies de la setmana. En els últims anys s'ha demostrat que el cos assimila de manera diferent les calories en funció de l’hora del dia, de manera que, per exemple, dinar o sopar tard s’ha relacionat amb un risc més alt d’obesitat. Això té a veure amb el rellotge biològic, que organitza temporalment l’organisme per assimilar i metabolitzar les calories. L'estudi s'ha fet en una població de 1.106 persones joves, de 18 a 20 anys, a Espanya i Mèxic.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.