Vegueria del Penedès

TEMPORAL

Subirats valora en 100.000 euros els desperfectes ocasionats pel temporal Glòria al municipi


Redacció Subirats

10-03-2020 19:01

La reparació més complicada és la del pont del camí de Can Batista a St. Pere de Lavern, sobre el torrent de Can Batlle, del qual es va esfondrar el mur sud-est

Subirats valora en 100.000 euros els desperfectes ocasionats pel temporal Glòria al municipi. Ajuntament de Subirats

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Subirats valora en 100.000 euros els desperfectes ocasionats pel temporal Glòria al municipi. L’episodi de precipitació intensa (i de llarga durada) i vent fort ocorregut durant la setmana del 20 al 24 de gener d’enguany, anomenat temporal Gloria, ha ocasionat nombrosos danys i desperfectes a la xarxa de camins municipals, places i equipaments de Subirats. Durant la precipitació es van tallar els camins que creuaven torrents i rieres de forma preventiva, el quals no es van tornar a obrir fins a la finalització del temporal.

Nombrosos camins van resultar tallats temporalment per la caiguda d’arbres, molts dels quals pins en zones de bosc i marges dels camins. La brigada municipal i l’ADF Subirats va estar restablint els passos. Es van produir esllavissades a l’entrada de Ca l’Avi, a l’accés a l’estació de tren de Lavern i al camí de Can Rovira, i va quedar embassada aigua en un gual de torrent al camí d’accés a la urbanització Muntanya Rodona.

L’afectació més generalitzada va ser als drenatges i ferms de la majoria de camins. La força de les aigües va arrossegar fang, va erosionar els paviments i les bases dels camins, va provocar esvorancs i xaragalls i va dipositar terres i fang a les cunetes i enmig dels camins engravats o pavimentats.

Es van produïr esllavissades puntuals dels talussos que sostenen camins, els quals van quedar amarats d’aigua i que caldria consolidar mitjançant murs de pedra de gran tonatge.

La reparació més complicada és la del pont del camí de Can Batista a St. Pere de Lavern, sobre el torrent de Can Batlle, del qual es va esfondrar el mur sud-est i part del reblert de terres, motiu pel qual és perillós circular pel seu damunt i es troba tallat fins que s’acabi d’executar la seva reparació.

Algunes actuacions d’urgència i reparacions s’han pogut realitzar amb mitjans propis, a través de la brigada municipal, però d’altres s’han hagut d’externalitzar i contractar els serveis d’empreses especialitzades. En conjunt, els costos de totes les obres i reparacions ascendeixen a més de 100.000.-€.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.