Vegueria del Penedès

ALERTA SANITÀRIA

L’Ajuntament de Cubelles fa una crida a l’ús responsable dels contenidors i evitar els abocaments al carrer


Redacció Cubelles

17-03-2020 19:08

Els serveis de recollida d’escombraries i la deixalleria municipal segueixen operatius

L’Ajuntament de Cubelles fa una crida a l’ús responsable dels contenidors i evitar els abocaments al carrer. Ajuntament de Cubelles

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Cubelles fa una crida a la ciutadania per fer un ús responsable dels contenidors i l’abocament dels residus domèstics. S’ha constatat que en diverses zones del municipi es multipliquen els actes d’incivisme abocant els residus fora dels contenidors. Aquestes actuacions provoquen que el servei de recollida, que s’ha readaptat per seguir operatiu amb garanties de seguretat i higiene, vegi alentida la seva activitat per haver de recollir tots els residus que alguns veïns estan dipositant directament a la via pública. A banda de la sanció a la que s’exposen (fins a 3.000 euros segons l’ordenança de civisme) mantenir aquestes actituds podria generar un problema de salubritat, que multiplicaria la ja difícil situació d’emergència sanitària per l’afectació del coronavirus. Així mateix, també es recorda que ni les papereres ni la base dels arbres de la via pública (escocells) no són l’espai indicat per deixar-hi les bosses d’escombraries i que aquestes s’han de dipositar a l’interior dels contenidors que pertoquin.

Per garantir dipositar els residus dins dels contenidors amb les màximes mesures d’higiene i seguretat es recomana utilitzar guants d’un sol ús i en tornar a casa es vagi directe a rentar bé les mans amb sabó durant un minut, tal i com recomanen les autoritats sanitàries.

Des de la regidoria de Medi Ambient es recorda a la ciutadania que disposa del telèfon de l’empresa concessionària CESPA (683 385 542) en cas de necessitar coordinar la recollida d’estris o andròmines. Les restes de poda tampoc es poden abocar als contenidors ni a la via pública. També es pot seguir fent ús de la Deixalleria municipal, que roman oberta per atendre a la ciutadania.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.