Vegueria del Penedès

CRISI DEL CORONAVIRUS

L’Ajuntament de Calafell es reorganitza per a la transició cap a la normalitat


Redacció Calafell

23-04-2020 8:57

Aprovades mesures per regir la reintroducció gradual del treball presencial

L’Ajuntament de Calafell es reorganitza per a la transició cap a la normalitat. Ajuntament de Calafell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat mesures de reorganització interna per a la transició cap a la normalitat i la reintroducció gradual del treball presencial. Un decret signat per l’alcalde, Ramon Ferré, estableix el procediment per anar recuperant l’activitat dels serveis no essencials des de les mateixes oficines municipals, que romanen tancades. Però Ferré avança que s’actuarà amb la màxima prudència, i fins i tot amb terminis més dilatats, per protegir el personal municipal i prevenir contagis per la Covid-19.

A partir del 27 d’abril, hi haurà els primers canvis. Alguns serveis, molt pocs, començaran a treballar des de l’Ajuntament, en compte de fer-ho des de casa. Serà amb el mínim d’efectius i a porta tancada. Bàsicament, seran els serveis socials, l’atenció telefònica del Servei d’Atenció al Ciutadà i atenció telefònica des dels diferents departaments per a qüestions específiques.

A partir del 10 de maig, es preveu iniciar una segona etapa del “desescalament”, amb la reincorporació al treball presencial de més serveis municipals. Tot plegat, s’està preparant aquests dies, inclosa la negociació amb els representats dels treballadors per acordar el retorn de les hores i jornades que no s’han fet durant l’emergència sanitària.

“El retorn a la normalitat serà pausat i progressiu, més segurament que el que decreti el govern de l’Estat. Ho farem d’una forma molt més tranquil·la, perquè l’objectiu és evitar un repunt de la Covid-19. Fins i tot serà possible prorrogar el teletreball fins a final d’any. Ens hi juguem molt”, explica l’alcalde.

L’Ajuntament garanteix el material de protecció individual (mascaretes, guants i hidroalcohols), així com una neteja i desinfecció constants. Als treballadors els demanarà corresponsabilitat, complint altres mesures de protecció, com la distància social.

Recordem que l’Ajuntament ja ha reactivitat, des del 9 d’abril, l’atenció telefònica del SAC (si bé els treballadors no són encara in situ). També es preveu un gran reforç als serveis socials, fins i tot amb personal d’altres departaments. En particular, d’aquells departaments que es preveu que, per les circumstàncies, hagin de tenir poca feina en els propers mesos.

El procediment

Cada àrea, a través del seu director o cap, comptarà amb un pla de contingència que reculli tots els serveis del seu àmbit d’actuació i que especifiqui les mesures per a cadascun d’ells. Cada pla estableix un sistema de torns presencial i de distribució de personal. S’han d’assegurar les necessitats perquè aquest treball presencial sigui possible i segur. A més, les mesures han d’incloure l’assegurament dels mitjans per continuar amb el teletreball.

Cada àrea comunicarà el seu pla al tinent d’alcalde de Serveis Interns, Javier Estepa, i al departament de Personal, per tal que sigui sotmès a un comitè de coordinació dels plans de contingència. Aquest comitè funcionarà durant la transició fins a la normalitat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.