Vegueria del Penedès

FAUNA LOCAL

Calafell tanca una zona de la platja per la troballa d'un niu de corriol camanegre en plena criança


Redacció Calafell

23-04-2020 19:31

És una mesura no permanent, que es mantindrà mentre duri la criança

Feia com a mínim 30 anys que no es documentava una nidificació d’aquesta espècie a les platges de Calafell

Calafell tanca una zona de la platja per la troballa d'un niu de corriol camanegre en plena criança. Ajuntament de Calafell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Ajuntament de Calafell ha tancat una zona de la costa del municipi per l'aparició d'un niu de corriol camanegra. Durant aquest estat d'alarma i el confinament de la població humana, són moltes les espècies que han reivindicat el seu espai al nostre territori. Aquest ha estat el cas de Calafell, on s’ha produït "un fet de gran transcendència mediambiental", segons l'Ajuntament. S’ha detectat un niu de corriol camanegre en plena criança. Feia com a mínim 30 anys que no es documentava una nidificació d’aquesta espècie a les platges de Calafell.

El corriol camanegre (Chardarius alexandrinus) és una espècie vulnerable, amb perill d’extinció a Catalunya. La zona on ha aparegut el niu ha estat protegida i perimetrada. És una mesura no permanent, que es mantindrà mentre duri la criança. Està prohibit entrar-hi, tot i que recordeu que, durant l’estat d’alarma, ja està prohibit accedir a les platges.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.